Arama sonuçları

Boğaziçi’nde bir akademisyenin daha derslerine son verildi

Boğaziçi’nde bir akademisyenin daha derslerine son verildi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, BirGün Bilim sayfasının da yazarlarından olan Dr. Kaan Öztürk’ün derslerine son verdi. Naci İnci, kararın gerekçesine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Öztürk, “Üniversitemizin içine düştüğü durum çok üzücü” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde beş yıldır ders veren Dr. Kaan Öztürk’ün, tartışmalı rektör Naci İnci’nin kararıyla üniversiteyle ilişkisi kesildi.

BirGün Bilim sayfası yazarlarından olan Öztürk, bir gerekçe gösterilmeden, Naci İnci’nin bölüme gönderdiği “ders vermeye uygun görülen yarı zamanlılar” listesine alınmadı.

Öztürk, “Üniversitemizin içine düştüğü durum çok üzücü. Bölümlerin kendi iradelerine karşı olarak gerekçesiz bir şekilde akademisyenleri gönderiliyor” dedi.

BirGün’e konuşan Öztürk, Naci İnci’nin bir önceki dönem de kendisinin görevine son verilmesini talep ettiğini belirterek şunları söyledi:

NE YAZILI NE DE SÖZLÜ CEVAP VAR

“2017 başından beri bilgisayar mühendisliği bölümünde ders veriyorum. 2019’dan beri yarı zamanlı olarak ders vermeye başladım. Her dönem düzenli olarak verdiğim bir kitle dersi vardı. Naci İnci geldiği zaman bir neden belirtmeden benim ders vermemi istemediğini ve yerime başka birisinin bulunmasını istediğini bölüm başkanına söylemiş. Ancak bölüm başkanı dersi verecek başka biri olmadığı için bana destek oldu. Naci İnci’nin kararıyla dekanlar disiplin soruşturmasıyla görevlerinden alındı ve yerlerine vekâleten İnci’yle beraber çalışan bir profesör dekan vekili olarak atandı. Ardından, mühendislik bölümüne yarı zamanlılar listesi gönderilmiş ve bölüm benim ismimi görememiş. Neden diye sormuşlar ama yazılı bir cevap istemişler ama ne yazılı ne de sözlü bir cevap alabilmişler.”

05-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş