Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘mülakat’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘mülakat’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadleri arasında yer alan “mülakatı kaldıracağız” sözlerine karşın başta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen atamalarında mülakata devam açıklaması tartışmalara neden oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen adaylarına yapılması planlanan mülakatla ilgili, "Öğretmenler KPSS sonrasında mülakat notuna göre atanıyorlar. Biz ise şöyle bir mekanizma geliştirmek istiyoruz, KPSS skoru, onun yüzdelik dilimini alacağız yüzde 50. Yüzde 50 de mülakat performansını alacağız arkadaşımızın. Yüzde 50-50 planlıyoruz" açıklaması yapmıştı.

KAMUDA MÜLAKAT TARTIŞMASI

Bu açıklamalar ise seçim vaadi olarak Erdoğan’ın “kamuda mülakatı kaldıracağız” sözlerinin hatırlatılmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise  Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kurulu’na katılmak için bulunduğu New York’ta gazetecilerle bir araya geldiğinde gündeme kamuda mülakat konusu geldi. Erdoğan'a şu soru yöneltildi: 

"Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'öğretmen alımında yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat uygulayacağız' açıklaması atama bekleyen öğretmen adaylarının tepkisine yol açtı. Benzer bir durum Polis Eğitim Merkezlerine öğrenci alımında da yaşanmış. Yeterli KPSS ve mesleki dayanıklılık puanına sahip adaylar 45-50 saniyelik mülakatlarla elenmiş. Onlardan da sitem dolu mesajlar geliyor. Mülakat kaldırılacak sözünün sahibi olarak bu eleştirilere ne diyorsunuz?"

Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz."

21-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş