Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Refakatsiz çocuklarımızın sayısı 1589

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Refakatsiz çocuklarımızın sayısı 1589

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Hiçbir çocuğumuzu mağdur etmeyiz" dedi. Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AFAD Koordinasyon Merkezi'nde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Tahliye merkezleri ve hava yolları aracılığıyla 374 bin 313 kişinin deprem bölgesinden tahliye edildiğini bildiren Oktay, refakatsiz çocuklar konusunda şunları kaydetti:

REFAKATSİZ ÇOCUKLAR

"Refakatsiz çocuklarla uzaktan yakından alakası olmayan isimlerin, sadece marka görünümlü posterlerle veya birkaç kişinin bir araya gelip yaptığı gösterilerle, refakatsiz çocuklara devletin kayıtsız kaldığı şeklindeki bir dedikoduya asla müsaade etmemiz mümkün değildir. Çocuklar bizim başımızın tacıdır, çocuklarımız sadece bugünümüz değil geleceğimizdir. Onlar için ne yapsak azdır ve asla bir tanesini bile mağdur etmeyiz ve kimseye de muhtaç etmeyiz. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız her bir çocuğun takipçisidir. Sağlık Bakanlığımız aynı şekilde, orada her bir refakatsiz çocuğumuz hemen kontrol altına alınmakta, kayıt altına alınmakta. Şu anda da refakatsiz çocuklarımızın sayısı 1589'dur. Bu 1589 çocuğumuzun ailelerine teslim edileni 953'tür. Bu güzel haber, bir de hastanede takip ettiğimiz 556 çocuğumuz var. O da Sağlık Bakanlığımıza emanet ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız da aynı şekilde takibini yapıyor. Yine Sevgi Evleri gibi çocuk birimlerimiz var, 80'i orada. Diğer tarafta kimlik belirlemeye çok ciddi şekilde önem veriyoruz. 1342'sinin kimliğini belirlemiş durumdayız. Geriye kalan 247'sinin de kimliklerini belirlemeye çalışıyoruz."

Oktay, refakatsiz çocuklara sahip çıkmak isteyen aileler konusundaki denetim ve araştırmaların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sıkı şekilde yapıldığını vurguladı.

18-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş