Arama sonuçları

ÇYDD, Bakan Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu

ÇYDD, Bakan Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu

17 Aralık tarihinde TBMM’de yaptığı konuşmasında tarikat ve cemaatlerle protokol yaptığını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında İstanbul Barosu’nun ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu vurgulanan açıklamada “Dolayısıyla, Milli Eğitim Bakanı’nın devletin en yüce makamında yaptığı tarikatlar ve cemaatler ile iş birliklerinin devam edeceğine yönelik açıklamaları kabul edilemez niteliktedir’’denildi.

TARİKAT VE CEMAATLERİ STK DİYE ADLANDIRDI

Açıklamada  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde TBMM’de gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri sırasında MEB'in cemaat ve tarikatlarla protokol yaptığı eleştirilerine karşın, tarikat ve cemaatleri STK olarak adlandırarak mevcut yapılarla iş birliğine devam edileceğini açıkladığı hatırlatıldı. Bu sözlerin tepki çektiği vurgulayanan açıklamada laik, karma ve kamusal eğitime açıkça saldırı niteliği taşıyan bu sözlerin kabul edilemez olduğunu ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

SALDIRI NİTELİĞİ TAŞIYOR

“Milli Eğitim Bakanı’nın TBMM’de yaptığı tarikatlar ve cemaatler ile iş birliklerinin devam edeceğine yönelik açıklamaları devletin laik ve demokratik niteliğine açık bir saldırı niteliği taşımaktadır. Bununla birlikte; mevcut açıklamaların Anayasa, 430 ve 677 sayılı Devrim Kanunları, Milli Eğitim Temel Kanunu ve Türk Medeni Kanununa aykırı olması ve TCK madde 215 ‘Suçu ve Suçluyu Övme Suçu’ kapsamına girmesi gerekçesiyle Anayasa’nın ihlal edildiğinin kabul edilmesidir. Sayın Bakan’ın konuşmasında net bir şekilde ifade edilen tarikat ve cemaatlerle iş birliği yapma kararlılığı; laik ve bilimsel eğitim sistemine karşı bir politikayı ve saldırıyı ortaya koymaktadır. Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Dolayısıyla, Milli Eğitim Bakanı’nın devletin en yüce makamında yaptığı tarikatlar ve cemaatler ile iş birliklerinin devam edeceğine yönelik açıklamaları kabul edilemez niteliktedir.”

28-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş