Arama sonuçları

Deprem bölgesindeki öğretmenlere barınma için konteyner

Deprem bölgesindeki öğretmenlere barınma için konteyner

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği illerde öğretmenlerin barınması için konteynerler hazırlanıyor.

Deprem bölgesindeki illere yeni atanan öğretmenler ile depremde evi yıkılan veya hasar gören öğretmenlerin barınma ihtiyacının giderilmesi için yeni eğitim öğretim yılı öncesinde çalışmalar yapılıyor.

KONTEYNERLER KURULUYOR

Bu kapsamda, belirlenen bölgelere içinde ev eşyası ve klima bulunan konteynerler kuruluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğretmenlerin barınması amacıyla Hatay'a 6 bin 343, Kahramanmaraş'a 1500, Adıyaman'a 1278, Malatya'ya 893, Gaziantep'e 411, Osmaniye'ye 400, Kilis'e 200 ve Şanlıurfa'ya 51 olmak üzere 11 bin 76 konteyner tahsis edildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AA muhabirine, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başta Hataylılar olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Masatlı, Hatay'ın 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olduğunu belirterek, konutların yanı sıra kamu tesislerinin de depremlerde hasar gördüğünü anımsattı.

Barınma sorununun giderilmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Masatlı, şöyle dedi: "Eğitim öğretimin düzenli yapılabilmesi için buraya dışarıdan ilk defa atanan öğretmenlerimizin zorluk çekmemesi bakımından planlamalarımızı yaptık. Öğretmenlerimiz gelmeye başladı. İnşallah 11 Eylül'de eğitim öğretimin başladığı gün itibarıyla öğretmenlerimizin hiçbirine barınmayla ilgili bir sorun yaşatmayacağız."

Öğretmenler ise konteynerlardan memnun olduklarını dile getirdi.

07-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş