Arama sonuçları

Depremzede evlatlık için Diyanet’in yanıtı: Evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli yok

Depremzede evlatlık için Diyanet’in yanıtı: Evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli yok

Depremde ailesini kaybeden ve refakatsiz duruma gelen çocuklara yönelik etkili bir takip mekanizması kurulamaması tartışılırken Diyanet, "Depremzede çocuklar evlat edinebilir mi?" sorusuna dikkati çeken bir yanıt verdi. Yanıtta, evlatlığın mirasçı olma hakkı bulunmadığı belirtilerek, "Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz" denildi. Bu cevabın yer aldığı sayfalar, olayın gündeme gelmesinin ardından silindi.

SORULARI YANITLADILAR

Depremde ailesinin tamamını kaybeden çocukların durumuna yönelik halen ciddi bir takip sistemi kurulamadı. Sosyal medyada, “Depremzede çocuklara koruyucu aile” kampanyaları başlatılırken Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sitesinde, "Koruyucu aile olmanın hükmü nedir?" sorusu yanıtlandı. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetva sitesinde, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde etkili olan depremlerin ardından, “İhtiyaç duyulan konulara açıklık getirmek” amacıyla özel bir bölüm oluşturuldu.

EVLATLIK İLE EVLAT EDİNEN EVLENEBİLİR

Diyanet, “Deprem bölgesinden sıkça sorulan sorular” adı altında, "Koruyucu aile olmanın hükmü nedir?" ve "Cenaze kefenlenmeden gömülebilir mi?" sorularını yanıtladı. Depremde ailesini kaybeden ve kaçırıldığı iddia edilen refakatsiz çocukların takibine yönelik halen etkili bir takip sistemi kurulamazken Diyanet, ailelerin evlat edindikleri çocuklara, "Öz evlat gibi davranmasının" doğru olmadığını ve "Evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığını" açıkladı.

17-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş