Arama sonuçları

Din dersi dayatması bu yıla ‘özel’ değil

Din dersi dayatması bu yıla ‘özel’ değil

Din dersi dayatması bu yıla ‘özel’ değil. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), ortaokul ve liseler için seçmeli ders tercihlerinin 4-22 Ocak’ta yapılacağını açıklamasının ardından okul idareleri tarafından öğrencilerin dini dersler seçmeye yönlendirilmesi gündemdeki yerini koruyor. Daha önceki yıllarda da okul idaresinin öğrenciler adına ders seçtiğini anlatan veliler, öğrencilerin özgür iradesiyle seçim yapabilmeleri gerektiğine dikkat çekti.

DİN DERSİ DAYATMASI BU YILA 'ÖZEL' DEĞİL

BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, öğrencilerin okul yönetimi tarafından seçmedikleri derse yönlendirildiğini belirten veli Ahmet K., şöyle dedi: “Dersi seçiyoruz ancak okulun inisiyatifinde. Seçmeli ama zorunlu. Dersleri seçtikten sonra o dersi verecek öğretmen olmadığı belirtiliyor ve seçmediğimiz derse yönlendiriliyoruz.”

Öğrencilerin yönlendirildiği derslerin ise genellikle Kuran, peygamberin hayatı gibi dersler olduğunu aktaran Ahmet K., “Dört yıllık eğitimi boyunca seçmeli derslerden faydalanamayıp onun yerine dini ağırlıklı dersler almak zorunda bırakıldı. İlgi alanlarına göre yönelim sağlayamıyor. Kendi ilgi alanlarına göre okulundan destek alamadı. Bu da çocuğun kendini geliştirmesine engel oldu” diye konuştu.

 

NE TÜR İKNA YÖNTEMLERİ KULLANIYORSUNUZ?

Öğrencilere dini derslerin dayatılmasına tepki gösteren Eğitimsen Çanakkale Şube Yürütme Kurulu, gayri resmi olarak öğrenciler ders seçimlerinde yönlendirilmek, baskı altına alınmak istendiğine vurgu yapıldı. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğün’ün okul müdürlerine ders seçimlerinde velileri ve öğrencileri yönlendirmeleri konusunda gönderdiği mesaja değinilen açıklamada, ‘’Dersi seçmek istemeyen öğrenci veya veli için ne tür ikna yöntemleri kullanıyorsunuz?’’ diye soruldu.

13-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş