Arama sonuçları

Döviz kuru yükselince uluslararası sınavlar da ‘cep yakmaya’ başladı

Döviz kuru yükselince uluslararası sınavlar da ‘cep yakmaya’ başladı

Sonuçları yurtdışı üniversitelere kabullerde kullanılan, Türkiye’de de hazırlık sınıflarını geçmek için istenen yabancı dil sınavlarının ücreti, yükselen döviz kuruyla birlikte her gün artıyor. Örneğin en bilinen sınavlardan TOEFL’ın 157 dolar olan ücreti, aylar önce 3 bin TL iken bugün 4.557 TL’ye çıktı. Cambridge’in üst seviye sınavı C2 Proficiency’de (CPE) ise ücret 5 bin TL’yi geçti. Milliyet’ten Mine Mine Özdemir Güneli’nin haberine göre uluslararası dil sınavlarının ücretleri şöyle: 

ÜCRETLERİ SÜREKLİ ARTIYOR

TOEFL iBT: Dünyada 12 binin üzerinde üniversite ve kurum tarafından kabul edilen TOEFL iBT sınavı sonuçları eğitim, çalışma ve göçmenlik için kullanılabiliyor. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini ölçen sınav, bir test merkezinde bilgisayar veya kâğıt üzerinde ya da evden giriş yapılarak uygulanabiliyor. Türkiye’deki çoğu üniversitede geçerli olan sınavın ücreti 157 dolar yani 4,557 TL.

Cambridge sınavları: 130 ülkede 25 binden fazla kuruluşun sonuçlarını kabul ettiği Cambridge sınavları arasında B2 First (FCE), C1 Advanced (CAE) ve C2 Proficiency (CPE) öne çıkıyor. Sonuçları Türk üniversitelerinde geçerli olan CPE, en üst düzeyde dil becerisini kanıtlıyor. 50 ile 140 pound aralığındaki sınav ücretlei 5.110 TL’ye ulaştı.

PTE Academic:  PTE Academic’in sonuçları yurt içinde lisansüstü, hazırlık atlama veya yurt dışında eğitim, İngiltere ve Avustralya’da göçmenlik, vize başvurularında kullanabiliyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Denizli, Erzurum ve Kıbrıs’ta test merkezleri bulunan PTE Academic’in ücreti 3.900 TL.

IELTSBritish Council’ın yürüttüğü Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı (IELTS) iki farklı sınav olarak yapılıyor. Yurt dışında lisans, lisansüstü öğrenim görmek, çalışmak isteyenler, Akademik’e; dil yeterliliğini kanıtlamak isteyenler de Genel Eğitim’e giriyor. Sonuçları Türk üniversitelerinde tanınmayan sınavın ücreti 5.000 TL.​

18-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş