Arama sonuçları

'EBA Mobil Destek Aracı' sayesinde eğitimlerini sürdürüyorlar

 'EBA Mobil Destek Aracı' sayesinde eğitimlerini sürdürüyorlar

Suriye sınırındaki Kilis'te bilgisayarı ve internet erişimi olmayan öğrenciler, "EBA Mobil Destek Aracı" sayesinde uzaktan eğitimi sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) talimatıyla Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yeni tip koronavirüs ile mücadele sürecinde evinde interneti ve bilgisayarı olmadığı için Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) faydalanamayan öğrenciler için oluşturulan "EBA Mobil Destek Aracı", 80 köyde öğrencileri eğitimle buluşturuyor.

SURİYE SINIRINDAKİ OKULLAR

Başta Suriye sınırındaki köy okullarını mobil araçla gezen öğretmenler, kurulan bilgisayar ve internet bağlantısı ile hem öğrencilerin eğitimlerini almalarını hem de teknolojik imkanlardan yararlanmalarını sağlıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kilis'te 23 EBA destek noktası ve bir gezici minibüs ile imkanları kısıtlı öğrencilere hizmet verdiklerini söyledi.

Belirli bir program dahilinde köy okullarını EBA Mobil Destek Aracı ile ziyaret ederek öğrencileri eğitimle buluşturduklarını anlatan Akkurt, şöyle dedi:

80 KÖYDEKİ ÖĞRENCİLERE ULAŞIYOR

"Buradaki amaç özellikle eğitim ortamlarından uzak kalan kırsal kesimdeki öğrencilerimizin eğitime erişimlerini sağlamak. İnternet problemi, erişimle ilgili sıkıntılı olan okullarımızı ziyaret ediyoruz. Bir gün boyunca EBA Mobil Destek Aracımız burada kalıyor. Hem internet bağlantısı hem de bilgisayarlarımızla öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gideren bir süreç oluyor. Yaklaşık 80 köyde uzaktan eğitime devam eden öğrencilere hizmet veriyoruz.

7. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Bozkurt köyde imkanlarının kısıtlı olması dolayısıyla EBA'ya erişim sağlayamadıklarını, gezici araçla derslerini takip etme imkanı bulduklarını dile getirdi.

5. sınıf öğrencisi Gazele Güngörmez ise gezici araç uygulamasından memnun kaldığını söyledi.

04-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş