Arama sonuçları

EBA TV dersimiz: İdam

EBA TV dersimiz: İdam

EBA TV dersimiz: İdam. İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan 18 milyon öğrenci için uzaktan eğitim bugün EBA TV üzerinden başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 3 ayrı kanalda kendileri için hazırlanan dersleri izledi. Sosyal medyada da EBA TV en çok tartışılan konular arasında ilk sırada yer aldı.

Ancak en çok tartışılan ise “idam sahnesi” oldu. Ortaokul 7’nci sınıf öğrencilerine Adnan Menderes’in hayatı ve idamı animasyonla izletildi.

EBA TV: DERSİMİZ İDAM

“Kilometre Taşları” adlı 6.44 dakikalık videoda idam görüntüleri şu sözlerle anlatıldı: “16 ayın sonunda hakimler kalemlerini kırmış ve kararı açıklamıştı. İdam. 17 Eylül öğlen saatlerinde Adnan Menderes tabureye çıktı. İlmik boynunu geçirildi ve sadece İstanbullu olduğu bilinen cellat ayaklarının altındaki tabureyi itti.“

Bir tarih öğretmeni şaşkınlıkla görüntüleri izlediğini söyleyerek, şunları anlattı:

“Şu anda 7’nci sınıfların müfredatında böyle bir konu yok. Nereden çıktığını anlamadık. Şu anda müfredat üretim, dağıtım ve tüketim. Devam ünite ise bilim, teknoloji ve toplum. Neden öğrencilere idam görüntülerinin izletildiğini anlamak da mümkün değil.

CAHİT ARF ANLATILABİLİRDİ

Üstelik bugün İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi de yok. Matematik ve Türkçe dersleri var. Pi günü anlatılabilirdi ya da Türkiye'nin dünya çapında yetiştirdiği Cahit Arf.

23-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş