Arama sonuçları

Galatasaray İlkokulu’na kura zamanı: 50 öğrenci alınacak

Galatasaray İlkokulu’na kura zamanı: 50 öğrenci alınacak

Her yıl binlerce velinin “şans bize de gülerse” diyerek katıldığı Galatasaray İlkokulu'nun için kura tarihleri belirlendi. Devlet ilkokulu olan Galatasaray’a her yıl kurayla 50 öğrenci alınıyor. Kura çekilişi noter huzurunda yapılıyor. Galatasaray İlkokulu kurasının bu kadar ilgi görmesinin nedeni ise öğretimin ücretsiz olması ve iç sınavla Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan Galatasaray Lisesi’ne ve oradan da yine iç sınavla Galatasaray Üniversitesi’ne geçiş olanağı olması.

 Galatasaray Üniversitesine bağlı Galatasaray Lisesi, Galatasaray Ortaokulu ve İlkokulu Yönetmeliği'nin 10. maddesinin birinci fıkrasında "Milletlerarası Antlaşma ve Ek Protokol uyarınca Eşit Temsilli Türk-Fransız Komitesince kabul edilen kontenjanlara göre, ilkokulun birinci sınıfına her yıl kura ile en çok elli (50) öğrenci alınır" ifadesi yer aldığı için öğrenciler de kurayla seçiliyor. Bu oğrultuda, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı için Galatasaray İlkokulu birinci sınıfına noter huzurunda çekilecek kura ile 50 öğrenci alınacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Kura kayıtları on-line olarak randevu sistemi ile 27 Haziran-12 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. Her aday için en fazla bir kişi binaya kabul edilecek. Kura kaydına gelen kişi, birden fazla öğrenci için kura başvurusu yapabilecek. Kura kayıtlarına aday öğrencinin getirilmemesi tavsiye ediliyor. Kayıtlar Beyoğlu’nda bulunan Galatasaray Lisesi’nde alınacak. Pazar günleri kayıt alınmayacak.66-67-68 aylık adaylar için başvurular bizzat aday öğrencinin anne, baba veya yasal vasisi tarafından yapılacak. Kayda gelen kişinin yanında T.C. kimlik numaralı belge bulundurması, vasi olan kişilerin ayrıca mahkeme kararının aslını veya noter tasdikli örneğini ibraz etmeleri gerekmekte.

KİMLAR BAŞVURABİLİR?

Doğum tarihi 30.09.2017 - 31.12.2018 tarihleri arasında olup (69-84 aylık olanlar), 2023-2024 Eğitim - Öğretim yılında herhangi bir ilkokulun 1. Sınıfına başlamamış veya devam etmemiş olan aday öğrenciler kuraya katılabileceklerdir.

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı için, herhangi bir ilkokula ön kayıt veya kayıt yaptırmış olan öğrenciler kuraya katılabilirler.

Doğum tarihi 01.01.2019 - 31.03.2019 tarihleri arasında (66-67-68 aylık olanlar) olan aday öğrencinin anne, baba veya yasal vasisi kayıt esnasında yazılı olarak, öğrencinin ilkokul birinci sınıfa devam etmesini istediğini beyan edeceği matbu dilekçeyi imzalayacak. Aday öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi ile birlikte başvuruda bulunulacak. Randevu Onay Formu’nun da yanınızda olması gerekiyor.

BİRDEN FAZLA KAYIT OLURSA

Aynı aday öğrenci için kuraya katılım amacı ile birden fazla kayıt tespit edildiğinde başvuru iptal edilir. Kuraya kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kura Aday Numarasını içeren belge verilecek.

KURA NE ZAMAN YAPILACAK?
Kura, 14 Temmuz 2024 Pazar günü saat 11.00'de, Noter, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İlkokulu yetkilileri huzurunda piyango yöntemiyle çekilecek. Çekiliş sonucunda 50 aday öğrenci yedek liste olmadan belirlenecek. Kurada isimleri belirlenen aday öğrencilerin listesi aynı gün www.gsl.gsu.edu.tr ve www.gsi.gsu.edu.tr adresindeki web sitelerinde yayımlanacak.

KAYIT NE ZAMAN YAPILACAK?

Kurayla belirlenen aday öğrencilerin velileri (anne, baba veya yasal vasi) 15-16-17 Temmuz 2024 tarihlerinde Galatasaray İlkokulu’na kayıt yaptıracaklarını beyan edecekler. Kayıt beyan süresi bitiminde belirlenen 50 kişilik kontenjanın dolmaması halinde, başvuru listesindeki adaylar arasında 19 Temmuz 2024 Cuma günü saat 11.00'de yeniden aynı yerde ve aynı yöntemle kura çekilişi yapılacak. İkinci kuranın ardından tespit edilen aday öğrenci ya da öğrencilerin kayıt beyanı 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü yapılır. Kura çekilişlerinin, yedek aday belirlenmeden yapılması nedeniyle; ikinci kuradan sonra kazanan adayın/adayların kayıt beyanı yapmaması durumunda ise 50 kişilik kontenjan dolana kadar kura çekilişleri birer gün arayla tekrarlanacak.

Kura ile seçilen öğrencilerin kesin kayıt işlem ve tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatına göre Galatasaray İlkokulu Müdürlüğünce www.gsi.gsu.edu.tr web adresinden duyurulacak. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında herhangi bir ilkokulun 1.sınıfına kayıt yaptırmış ve devam etmiş olduğu tespit edilen aday öğrenciler kurada kazansalar ve kayıt beyanında bulunsalar bile kesin kayıtları yapılmayacak.

05-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş