Arama sonuçları

Güçlendirilen lise kaymakamlık binası oluyor: 800 öğrenci ne olacak?

Güçlendirilen lise kaymakamlık binası oluyor: 800 öğrenci ne olacak?

Güçlendirme çalışmaları bitmek üzere olan Ankara Mamak’taki Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne öğrenciler değil, Mamak Kaymakamlığı yerleşeceği ortaya çıktı. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2022-2023 eğitim öğretim döneminde; Ankara Mamak’ta bulunan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında güçlendirme çalışmaları yapılacağı gerekçesiyle binayı boşaltmıştı. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri eğitim ve öğretimlerine, Mamak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam etmişti. CHP milletvekili Yıldırım Kaya, Mamak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ikili eğitimin başladığını belirterek, şöyle konuştu: 

İKİLİ EĞİTİME GEÇİLMİ

“Ancak 9,10 ve 11. sınıfların haftalık ders saatinin 43 saat olması, derslerin erken erken başlayıp, geç bitmesini zorunlu hale getirmişti. Sabah saat 07.00’de derslerinin başladığı Mamak MTAL öğrencileri sabah 05.30’dan itibaren yollara düşmüş, karanlık sokaklarda saldırılara maruz kalmış; uykusuz kalan öğrenciler ilk saatlerde dersleri verimli dinleyememiştir. Beş dakikalık aralarda dinlenmek bir yana, yemek, tuvalet vb. zorunlu ihtiyaçlarını dahi giderememiştir. Sosyo-kültürel faaliyetlere katılmamaları da mümkün olmamıştır. Yunus Emre MTAL’nin öğrencileri ise geç saatlerde okuldan çıktıkları için benzer sorunları yaşamıştır. Laboratuvar kuracak dersliğin olmaması nedeniyle öğrenciler pratik eğitim olanaklarından mahrum kalmıştır. Yapılan tüm uyarılar dikkate alınmamış, 2022-2023 eğitim öğretim dönemini böyle geçmişti.

ÖĞRENCİLERİN ELİNDEN ALINIYOR

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının deprem güçlendirmesinin tamamlanmak üzere olduğu, ancak okula Mamak Kaymakamlığı’nın taşınacağı bilgisi verilmiştir. Mamak Kaymakamlığı için başka bir bina yokmuş gibi, 800’ün üzerinde öğrencisi olan bir okul öğrencilerin elinden alınmaya çalışılmaktadır. Eğitim ve öğrenim hakkı Anayasal bir haktır. Hiçbir kişi, kurum, kuruluş tarafından engellenemez ve elinden alınamaz.

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının, Mamak Kaymakamlığı’na verilmesi 800 öğrencinin eğitim hakkının gaspıdır. Okul ve derslik açığının had safhaya ulaştığı bir dönemde, okul binalarının idari bina olarak kullanılması akıl tutulmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın buna izin vermesinin hiçbir izahı olamaz.

Mamak Kaymakamlığına bina arıyorsanız, örneğin Mamak Selman-ı Farisi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 32 dersliği ve 495 öğrencisi var. Okulun 15 dersliğinde eğitim öğretime çok rahat devam edilebilir. Kalan 17 derslik ise kaymakamlığa tahsis edilebilir.

İddialardan biri de Mamak Kaymakamlığı arazisinin çok değerli olmasından dolayı,  Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin devrede olduğu yönündedir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrı yapıyorum; öğrencilerimize, okullarımıza sahip çıkın.  Çocuklarımızın eğitim hakkını koruyun. “

 

17-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş