Arama sonuçları

Özel okullarda ders kitaplarına yüzde 150 zam

Özel okullarda ders kitaplarına yüzde 150 zam

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullardaki tüm kademelerde ders kitaplarını ve yardımcı kaynakları ücretsiz dağıtıyor. Ancak özel okullarda pek çok ders için öğrencilerden ekstra kitaplar ve yardımcı kaynaklar isteniyor. Okulların açılmasına bir ay kala kolejlerdeki ders kitaplarının fiyatları belli olmaya başladı. Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüter’in haberine göre birçok kolejde ders kitabı ücretleri yüzde 150’ye varan oranda zamlandı. Örneğin geçtiğimiz yıl 8.000 TL olan kitap ücreti bu yıl 20.000 TL’ye çıktı, bazı kolejlerde ücretler, 25.000 TL’ye ulaştı.

VELİLER ZORUNLU TUTULUYOR

Kolejlerin çoğunda kaynak kitap, çalışma kitabı, soru bankası, hikâye kitaplarının da bulunduğu farklı türdeki kitaplar set olarak satışa sunuluyor ve velilerin bu kitapları alması zorunlu tutuluyor. Ancak bazı okullarda piyasada çok ucuza bulunabilen kitaplar, 5 katı fiyatına satılıyor. Öyle ki yabancı dil için istenen bir kitap, internette 150 TL-250 TL aralığında satılırken kitabın okuldaki liste fiyatının 700 TL olduğu görülüyor.

Sahaflarda ise kitapların fiyatları daha düşüyor. Sıfırı piyasa değerinden 5 katı fiyatına sunulan yabancı dil kitabını, sahaflarda 50 TL’ye bile bulabilmek mümkün. Kitaplar her ne kadar ucuza bulunabilse de okullar farklı yerlerden satın alınan kitapları kabul etmiyor.

16-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş