Arama sonuçları

İKÜ’den Almanya ile işbirliği

İKÜ’den Almanya ile işbirliği

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Avrupa Kariyer ve İş Gücü Birimi ile Aşağı Saksonya Eyaleti ‘Deutsche Management Akademie-Alman Yönetim Akademisi’ (DMAN) arasında Almanya’da işbirliği anlaşması imzalandı.  Anlaşma kapsamında Almanya’da çalışma tecrübesi edinen öğrenciler, Türkiye’ye ‘know how’ ile geri dönecekler.

Aşağı Saksonya Eyalet Başkanı Stephan Well, Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Hannover Belediye Başkanı ve Almanya’da belediye başkanlığına seçilen ilk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Belit Nejat Onay, nitelikli iş gücü programında Alman hükümetinin desteğini vurgulamak üzere anlaşma töreninde hazır bulundu.

Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, Rektörü Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk, Avrupa Kariyer ve İş Gücü Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Nilüfer Köker ve DMAN Direktörü Martin Manzel iş gücü sözleşmesiyle ibirliğiyle ilgili bilgi verdi.

BU ANLAŞMA BİR MOTİVASYON

Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Akıngüç Günver, şunları söyledi: “Üniversitemizin uluslararasılaşma sürecinin Avrupa ayağını oluşturan DMAN anlaşması, tarihin eğitim adına en güzel ve güncel şekilde tekerrürü diyebiliriz. Bu anlaşma bizim eğitim standartlarımızı da korumak ve yükseltmek için bir motivasyon. Gençlerimizin, tüm tarifleri değişen yeni dünya düzeninde, uzmanlıklarını uluslararası alanda kabul görecek düzeye ulaştırmak için yabancı dil, uygulamalı eğitim, entelektüel donanımlarına akademik içeriklerimizde daha fazla yatırım yapacağız.”

ANLAŞMA AVRUPA AYAĞI

Rektör Prof. Dr. Öztürk Akkartal, DMAN ile  imzalanan anlaşmayı “Kültür’ün yükseköğretimde uluslararasılaşma eylem planının Avrupa ayağı” olarak tanımlayarak, şunları dile getirdi:

“Erasmus ve İkili Protokoller günümüzde her üniversitenin olmazsa olmazı.  Avrupa'nın 26 ülkesinde 124 partner üniversite ile 280’nin üzerinde anlaşmamız var. Ayrıca Avrupa ülkelerinin yanı sıra dünyanın 4 farklı kıtasında isim yapmış üniversiteler ile bilimsel ve kültürel ikili iş birliği protokolleri, 2+2 anlaşmalarımız bulunuyor. Ancak daha fazlasını yapmak bizim esas motivasyonumuz. Aralık ayında Women Lawyers Group Middle East (WLGME) Kurucusu ve Direktörü Sayın Av. Raya Abu Gulal ile iş birliği protokolümüzü imzaladık. Hukuk alanında öğrenim gören ve görev yapan kadın hukukçuların güçlendirilmesi konularında iş birliğimiz olacak. Kazablanka II. Hassan Üniversitesi ile iş birliği protokolümüz kapsamında ortak yayınların yayımlanması, öğrenci değişimleri ve ortak danışmanlık doktora tez çalışmaları konularında çalışacağız. DMAN bu çok yönlü global bakışın Avrupa ayağı. Gençlerimizin akademik ve uzmanlıkları bağlamında yeni kültürlerde deneyim kazanabilmesi için Avrupa Kariyer ve İş Gücü Birimimizi hizmete açtık. Kültürdeki global akademik eğitimi, global deneyimlerle zenginleştirecekleri ve bir dünya vatandaşı olarak yetişebilecekleri yeni imkanlar için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.“

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk: de DMAN ile öğrencilerin gelecek planlaması yapıldığını belirterek, şunları dile getirdi:

“DMAN projesi, Aşağı Saksonya Başbakanı, Berlin Büyükelçimiz ve Hannover Başkonsolosluğumuzun himayelerinde öğrencilerimize çok önemli fırsatlar sunmaktadır. İKÜ uluslararası ilişkileri çok eski ve geniş olan; uluslararasılaşmasını tamamlamış ve artırarak sürdürmekte olan bir üniversitedir.  Diplomamız başta Almanya olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde denklik koşulu aranmaksızın geçerlidir. Mezunlarımız mezun olur olmaz, isterlerse Almanya’da çalışabilirler. Örneğin Almanya barolarına kayıtlı çok sayıda hukukçumuz vardır. DMAN projesi bu olanaklara yeni katkılar sunmaktadır. Fakülte mezunu bir kişi henüz uzman değildir. DMAN üzerinde 5 yıllığına Almanya’ya gittiğinde orada adeta 5 yıl staj yapacak ve uzmanlaşarak ülkemize geri dönerek milletimize hizmet edecektir.”     

KALİFİYE ELEMANLAR OLARAK DÖNECEKLER

Program kapsamının ayrıntılarını aktaran DMAN Direktörü Dr. Martin Manzel de anlaşmayı “Almanya Kariyer ve İş Gücü Programı Türkiye ile Almanya arasındaki dostluğu besleyen bir kariyer programı” olarak tanımladı. Manzel, “Almanya’nın kalifiye eleman açığına hitaben başlatılmış olup, Türkiye’deki kalifiye elemanların yurt dışında çalışma tecrübesini kazanmalarını ve Türkiye’ye ‘know how’ ile geri dönmelerini hedeflemektedir” dedi.

Üniversitenin Almanya Kariyer ve İş Gücü Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Nilüfer Köker ise programın amacını şu sözlerle özetledi: “Kazan-kazan” esasına dayanan bir program olup; amacı, bir yandan demografik değişim nedeniyle nitelikli iş gücü açığı bulunan Almanya’nın ihtiyacını karşılamak, diğer yandan ise nitelikli üniversite ve meslek yüksekokulu mezunlarına branşlarında tecrübe kazandırıp uzmanlaştırarak Türkiye’ye kazanım ve tecrübeleriyle dönmelerini sağlamaktır.” 

13-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş