Arama sonuçları

İmam hatip ortaokulları: 695 bin öğrenci, 18 bini ‘hafızlık’ eğitiminde

 İmam hatip ortaokulları: 695 bin öğrenci, 18 bini ‘hafızlık’ eğitiminde

İmam Hatip ortaokullarında öğrenci sayısı 695 bin 499’a ulaştı. Bu öğrencilerden 18 bin 876’si ise hafızlık eğitimi için okula ara vermiş durumda. İmam Hatip Araştırmaları Merkezi’nce (İHAMER) hazırlanan ve imam hatip ortaokullarının tarihçesi, gelişimi ve öğrenci sayısına ilişkin bilgilere yer verilen dosya tanıtıldı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, dernek çatısı altında hayata geçirilen İHAMER'in bilgi notları adı altında yayınladığı "İmam Hatip Ortaokulları Dosyası"nın tanıtımına ÖNDER ve İHAMER yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan İHAMER Başkanı Ahmet Yapıcı, Merkezin imam hatip modeline ilişkin her türlü ilmi ve akademik çalışma yürüterek tematik raporlar hazırladığını söyledi. Dosyada, imam hatip ortaokullarının yasal süreci, tarihçesi, gelişimi, okula kayıt ve nakil süreçlerinin yanı sıra okutulan dersler ayrıntılı şekilde anlatıldı.

DERSLERİ TANITILDI

Verilen temel derslerin imam hatip ortaokullarında ve ortaokullarda Talim Terbiye Kurulunca belirlenen öğretim programına göre okutulduğu, her iki okul türünde bu derslerin saatlerinin eşit olduğu, imam hatip ortaokullarında farklı olarak haftada ikişer saat Kur'an-ı Kerim, Arapça ve Peygamberimizin Hayatı, 6 ve 7. sınıflarda ise birer saat Temel Dini Bilgiler derslerinin zorunlu olduğu aktarıldı.

4+4+4 İLE SAYILARI YÜKSELDİ

Dosyada, 2012'de eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte 2023'te okullarda 695 bin 499 öğrencinin bulunduğu ve 46 bin 472 öğretmenin görev yaptığı belirtildi.

Bazı imam hatip ortaokullarının sınavla öğrenci aldığına yer verilen dosyada, Türkiye'de 66 ildeki 77 okulda hafızlık eğitimi verildiği, 18 bin 876 öğrencinin eğitimine devam ettiği ve 2 bin 905 öğrencinin eğitimini tamamladığı kaydedildi.

15-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş