Arama sonuçları

İş dünyası ihtiyacını ‘meslek lisesi öğrencilerinden’ karşılamak istiyor

İş dünyası ihtiyacını ‘meslek lisesi öğrencilerinden’ karşılamak istiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak ihtiyaç duydukları nitelikli insan kaynağını, meslek liselerinden ve mesleki eğitim merkezlerinden karşılamak istediklerini söyledi. TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla, TOBB Sosyal Tesisler'de gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında, eğitimin bir ülkenin temel yapı taşı olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu özel sektörün eğitim alanında yapacağı yerinde girişimlerin, özellikle üniversitelerin kalitesini artıracağına, beşeri sermayenin gelişimine katkıda bulunacağına işaret etti.

Hisarcıklıoğlu, 81 ilde 81 okul yaptıklarına işaret ederek, "Geçmişten bu yana ülkemize kazandırdığımız eğitim tesisi sayısı 153 oldu. 2022'de Milli Eğitim Bakanlığı'mızla imzaladığımız Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, 154 ilçemize 154 yeni okul yapacağız. Böylelikle ülkemize kazandıracağımız eğitim tesisi sayısı 307'ye ulaşacak" ifadelerini kullandı.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR

Zarar ettirmeyen tek yatırımın eğitim olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:​​​​​​​

"Yine ilk temellerini Sayın Bakan'ımızın attığı şekilde, mesleki eğitimde, kamu ve özel sektör birlikte çalışmaya başladık. Bakanlığımızla imzaladığımız Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü'yle, Türkiye genelindeki 128 meslek lisesini, Bakanlığımızın destekleriyle, TOBB ve oda borsalar olarak birlikte yönetiyoruz. İş dünyası olarak ihtiyaç duyduğumuz nitelikli insan kaynağını, meslek liselerinden ve mesleki eğitim merkezlerinden karşılamak istiyoruz. Sayın Bakan'ımızın vizyonuyla, mesleki eğitimi gençler, veliler ve iş dünyası için çekim merkezi yapmak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz."

 

01-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş