Arama sonuçları

Sanayici 'perakende' alanında meslek lisesi kurulsun istiyor

Sanayici 'perakende' alanında meslek lisesi kurulsun istiyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, başkentte sadece perakendecilik alanında 30 binden fazla çalışana ihtiyaç bulunduğunu belirtti. Baran, "Bu alanda meslek lisesi açılması için Milli Eğitim Bakanlığı'mız ile işbirliği yapmak istiyoruz" dedi. Odadan yapılan açıklamaya göre, Baran, Meclis Başkanı Mustafa Deryal ve yönetim kurulu üyeleriyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında eğitim ve ticaret alanındaki gelişmeler değerlendirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Baran, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, diğer yandan işletmelerin eleman bulamamaktan dert yandığını bildirdi. Baran, şunları ifade etti:

ÇALIŞANLARA İHTİYAÇ VAR

"Ekonomimizin içinde hizmet sektörümüzün payı yüzde 72 düzeyinde. Bu kadar büyük bir alanda çalışana ihtiyaç da büyük ancak iş gücümüzün niteliği işverenin aradığına uymuyor. Ankara'da şu anda sadece perakendecilik alanında satış pazarlamadan muhasebeye kadar 30 binden fazla çalışana ihtiyaç var. Bu alanda meslek lisesi açılması için Milli Eğitim Bakanlığı'mız ile işbirliği yapmak istiyoruz."

Baran, eğitim kuruluşlarının planlamaya ihtiyacı olduğuna dikkati çekti.

KDV ORANI YÜZDE 1 OLSUN

Özel okulların son dönemde çeşitli gerekçelerle sürdürülebilirlik kaygısı yaşadığına işaret eden Baran, özel eğitim kurumlarına uygulanan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi, özel okul ve kurslardan her yıl alınan ruhsat harcının bir defaya mahsus tahsis edilmesi yönünde talep olduğunu kaydetti.

12-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş