Arama sonuçları

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Marmara Üniversitesi işbirliği yapacak

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Marmara Üniversitesi işbirliği yapacak

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Marmara Üniversitesi arasında öğretmenlere lisansüstü destek sağlanması amacıyla "Öğretmenlerin Mesleki Gelişiminde Üniversite İşbirlikleri Protokolü" imzalandı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, iş birliği protokolüne Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ile İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı imza attı.

ÖĞRETMENLER İÇİN PROTOKOL

Protokolle mevcut olan tezli, tezsiz yüksek lisans, doktora ve uzaktan yüksek lisans programlarında öğretmenler için kolaylaştırıcı unsurlar devreye girecek.

İmza töreninde konuşan Yazıcı, şöyle dedi: "Eğitimin, değerlerimizi ve kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmak, iyi ve erdemli insanlar yetiştirmek için elimizdeki en önemli imkanlardan biri olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak üzere yaptığımız işbirliğinin çok büyük bir önemi ve desteği var."

Öğretmenliğin hayat boyu ve sürekli öğrenmeyi gerektiren bir meslek olduğunu kaydeden Yazıcı, bu nedenle öğretmenlere sağlanan her katkının bu ülkenin güzel geleceğine bir yatırım olduğuna inandıklarını aktardı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Kurt ise şöyle dedi: "Değerli öğretmenlerimize mesleki eğitim ve öğretim faaliyetleri için tüm desteğimizi vereceğimizi ifade etmek isterim. 'Geleceği inşa eden öğretmenlerimizle Bakanlığımızın çizmiş olduğu bu yolda emin adımlarla el birliğiyle yürüyeceğiz.' diyoruz. Sayın Bakanımıza bu yolu açtığı için çok teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin hayırlı olmasını diliyorum."

26-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş