Arama sonuçları

İTÜ, QS sıralamasındaTürkiye'de 10 alanda birinci oldu

İTÜ, QS sıralamasındaTürkiye'de 10 alanda birinci oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Quacquarelli Symonds (QS) Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması'nda "Mühendislik ve Teknoloji" alanında dünyada 108'inci, Türkiye'de 10 farklı alanda birinci sırada yer aldı.

İTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyaca tanınan İngiliz eğitim danışmanlığı firması QS tarafından belirlenen alan bazlı dünya üniversite sıralamasının 2023 yılı verileri açıklandı.

SIRALAMASI YÜKSELDİ

Türk üniversiteleri arasında başarılı dereceler elde eden İTÜ, geçen yıl 142'inci sıradan girdiği listede bu yıl başarı derecesini yükselterek "Mühendislik ve Teknoloji" alanında dünya sıralamasında 108'inci oldu.

Üniversite, "Petrol Mühendisliği" alanında QS Dünya Sıralaması'nda 45'inci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

"Maden/Mineral Mühendisliği" alanında 51-70 aralığına giren üniversite, "İnşaat ve Yapı Mühendisliği" alanında ise 51-100 aralığına girerek büyük bir yükselme sağlayarak ilk 100'de yer buldu

Üniversite, son yıllarda ilgi gören "Bilgisayar Bilimi ve Bilgi Sistemleri" alanında 201-250 aralığında yer alırken, "Mimarlık/Yapılı Çevre" ile "Makina, Havacılık ve İmalat Mühendisliği" alanlarında ise 101-150 aralığına girdi.

TÜRKİYE'DE 10 ALANDA LİDER OLDU

İTÜ, QS 2023 alan bazlı sıralamada, Mühendislik ve Teknoloji, Mimarlık/Yapılı Çevre, Kimya Mühendisliği, İnşaat ve Yapı Mühendisliği, Makina, Havacılık ve İmalat Mühendisliği, Kimya, Çevre Bilimleri, Malzeme Bilimleri, Yer ve Deniz Bilimleri ile Maden/Mineral Mühendisliği olmak üzere toplam 10 alanda ise Türkiye'deki üniversitelerin arasında birinci sırada yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, dünyanın en köklü teknik üniversitelerinden İTÜ'nün, eğitim kalitesini her geçen gün yükseltmeye ve yeni başarılar elde etmeye d evam ettiğini aktardı.Koyuncu, şunları kaydetti:

"Bu seneki yükselişimiz istikrarlı ve yoğun bir çalışmanın sonucudur. Öğretim üyelerimizin akademik performansının izlenmesi ve ödüllendirilmesi, h-indeksinin artması, performans teşvik sisteminin geliştirilmesi, BAP destekleriyle araştırmacılara gerekli başlangıç fonlarının sağlanması, EELISA Avrupa Üniversitesi çatısı altında uluslararası araştırma ağımızın genişlemesi ve uluslararası proje ve işbirliklerinin son yıllarda artması gibi birçok alt faktörün bu önemli başarıya ulaşmamıza katkı sağladığını söyleyebiliriz."

23-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş