Arama sonuçları

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Eğitim sistemimizin acilen geliştirilmesi gerektiriyor

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Eğitim sistemimizin acilen geliştirilmesi gerektiriyor

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, "Eğitim sistemimizin acilen geliştirilmesi gerektiriyor" dedi.

Sayıları 1 milyona yaklaşan öğretmenlerin kadro ve mülakat sorunuyla karşı karşıya olduğunu savunan Zorlu, öğretmenlerin 2024 yılı öğretmen atama takviminin henüz açıklanmadığını söyledi. Zorlu, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılında derhal 100 bin öğretmen ataması yapacağınızı açıklayın ve öğretmen alımlarında mülakatı kaldırın" dedi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından uygulanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) sonuçlarına değinen Zorlu, Milli Eğitim Bakanlığının sonuçları yanlış değerlendirdiğini ve bazı kısımları da görmezden geldiğini öne sürdü.

Türkiye'nin tüm alanlarda OECD ortalamasının altında oluşunun, MEB'in hazırladığı raporda pandemiye bağladığını ifade eden Zorlu, "Eğitim sistemimizin acilen öğrencilerin içinde bulunduğu olumsuzlukları değerlendirip, avantajlı ve dezavantajlı öğrenciler arasındaki uçurumu kapatacak tedbirlerle geliştirilmesi gerektiriyor" dedi.

11-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş