Arama sonuçları

Kabataş Erkek’li Muhammed Kerim'in uluslararası başarısı

Kabataş Erkek’li Muhammed Kerim'in uluslararası başarısı

Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Muhammed Kerim Arlı, okuluna iki uluslararası ödül getirdi. Muhammed Kerim, her yıl Cambridge Üniversitesi bünyesinde organize edilen ve Cambridge IGCSE programı öğrencilerinin katıldığı The Outstanding Cambridge Learner Awards (Cambridge Üstün Başarı Ödülleri) ödüllerinde anadil Türkçe kategorisinde en yüksek puanı alarak, "Dünyada En Yüksek Puan" (Top in the World) ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda Muhammed Kerim, AP programında da Scholar Award Belgesi almaya hak kazandı. Böylece genç, iki farklı uluslararası programdan iki farklı ödül aldı.

Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak, değişik branşlarda olmak üzere değişik ülkelerden yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı Cambridge IGCSE’n (Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası)  14-16 yaş arası gençlere hitap eden, dünyadaki en popüler uluslararası yeterlik programı olduğunu belirtti. 145’i aşkın ülkede sınavları yapıldığını ve 55 binden fazla okulda programın uygulandığını anlatan Bayrak, Top in the World ödülünün IGCSE sınavlarında en yüksek puan alan öğrencilere verildiğini söyledi.

İLK KEZ BU YIL BAŞLADI

Bayrak,  IGCSE programının ilk kez bu yıl okullarında uygulanmaya başladığına dikkat çekerek, “İlk yılda bu başarı hepimizi gururlandırdı. Öğrencimiz Anadil Türkçe kategorisinde dünya çapında en yüksek notu alarak "Top in the World" birincilik ödülüne layık görüldü” dedi.

Bayrak aynı zamanda Muhammed Kerim’in yine okulda uygulanan Advanced Placement (AP) Uluslararası Diploma Programı’nda 2023 yılında College Bord tarafından AP Scholar Award Belgesi almaya da layık görüldüğünü sözlerine ekledi. Bayrak, “Öğrencimiz 2 farklı uluslararası programdan iki farklı ödül aldı” diye konuştu.

Her yıl Cambridge Üniversitesi bünyesinde organize edilen “The Outstanding Cambridge Learner Awards (Cambridge Üstün Başarı Ödülleri)”, IGCSE sınavlarında en yüksek puan alan öğrencilere veriliyor.

-

11-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş