Arama sonuçları

KDV indirimi sadece öğrenim değil, yemek ücretinde de var

KDV indirimi sadece öğrenim değil, yemek ücretinde de var

KDV indirimi sadece öğrenim değil, yemek ücretinde de var. 30 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre özel öğretim kurumlarının verdiği yemek ücretlerinde de KDV oranı yüzde 1. Yani okullar öğrenim ücretindeki gibi aldıkları yemek ücretlerinde de KDV indirimini  iade etmek zorunda.

30 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile özel öğretim kurumları, üniversiteler ve yüksekokullarda öğrenim ücretlerinde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1’e düştü. Bu durum 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren geçerli.

KDV İNDİRİMİ SADECE ÖĞRENİM DEĞİL, YEMEK ÜCRETİNDE DE VAR

Ancak bir ay önce çıkan yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile özel öğretim kurumlarında verilen yemek ücretlerinde de yüzde 8 olan KDV, yüzde 1 oldu. Bu indirim şimdilik 30 Temmuz-31 Aralık 2020 tarihlerini kapsıyor.

NASIL İADE EDİLECEK?

Peki bu iade nasıl yapılacak?

Taksitli ödeyen velilere 31 Aralığa kadar yemek faturası yüzde 1 KDV ile 01.01.2020’den itibaren eğer uzatılmazsa yüzde 8 KDV olarak fatura edilecek. Peşin alınan ücretlerde KDV iadesi yapılacaksa alınan yemek ücreti için 31 Aralığa kadar olan kısımda yaklaşık yüzde 7 KDV iadesi olacak. Taksitli ödemelerde ise bu ücret KDV yüzde 1 olarak kesilecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMAZSA

Peki 21 Eylülde yüz yüze eğitim başlayamazsa, uzaktan eğitim sürerse ne olacak? Okullar bu kez de yüzde 1 KDV’li yemek ücretlerini de iade etmek zorunda kalacaklar.

04-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş