Arama sonuçları

Kocaeli'de öğrencisine hakaret ve darpla suçlanan öğretmenin yargılanması sürdü

Kocaeli'de öğrencisine hakaret ve darpla suçlanan öğretmenin yargılanması sürdü

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde derste öğrencisini darbederek hakaret ettiği ileri sürülen öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, mağdur M.H.Y. (18) ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan öğretmen C.D. ise duruşmada yer almadı.

Celsede söz verilen tanık B.Y, olay günü öğretmenin sınıfta gürültü yapılması nedeniyle sinirli olduğunu belirterek, öğretmenin M.H.Y'nin yanına gittiğini söyledi.

Bu sırada öğretmenin ne söylediğini hatırlamasa da eliyle arkadaşının ensesine ve kafasına vurduğunu ifade eden B.Y, "Bu sırada bunu gören sınıftaki arkadaşlar arasında gülüşme oldu. Öğretmen sonra kendi kısmına geçip, kısa süre ders anlattı sonra zil çaldı ve sınıftan çıktık. Sınıf arkadaşım B.Ç. video çektiğimi gördü, sonra videoyu B.Ç. ve birkaç arkadaşıma gönderdim. O gün videoyu sildim ama diğer arkadaşlarımın videoyu yaydığını öğrendim" diye konuştu.

Tanık B.Ç. de öğretmen C.D'nin sınıfta sinirlendiğinde kendilerine vurduğunu söyleyerek, C.D'nin genellikle eliyle bazen de cetvelle vurduğunu anlattı.

Olay günü ilk derste sınıfta gürültü yapıldığı için C.D'nin konuşan birkaç kişiye cetvelle vurduğunu aktaran B.Ç, "Diğer derste gürültü olunca öğretmen geldi, 2-3 kez eliyle M.H.Y'nin ensesine vurdu, sonra herkes güldü. Bir şey söyleyemediğimiz için gülüp geçiyorduk. Öğretmenin şaka amaçlı vurduğunu düşünüyorduk" diye konuştu.

Mağdur M.H.Y. ise C.D'nin daha önce de kendisine eliyle vurduğunu ancak korktuğu için şikayet etmediğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, diğer tanığın dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

OLAY

Kocaeli'de 10 Haziran 2022'de, İzmit Mesleki Eğitim Merkezinde öğretmen C.D'nin, ders sırasında öğrencisi M.H.Y'yi (17) darbettiği anların başka öğrenci tarafından cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyada yer alması üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmıştı.

Ayrıca öğretmen hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce de inceleme başlatılmış, konuyla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İzmit Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne bilgi verildiği öğrenilmişti.

31-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş