Arama sonuçları

KYK yurtlarındaki sorunları paylaşmak suç sayıldı: Sorumlular yerine öğrenciler cezalandırılıyor

KYK yurtlarındaki sorunları paylaşmak suç sayıldı: Sorumlular yerine öğrenciler cezalandırılıyor

Merkez Efendi KYK yurdundaki asansör kazasının görüntülerini paylaşan öğrenci hakkında “yurttaki öğrencileri provoke ettiği" gerekçesiyle “Yurttan atılması” istemiyle soruşturma açıldı. Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda asansör kazaları, yemek zehirlenmeleri, hijyen ve kalabalık odalar sorunu gündemden düşmezken sorunların çözümünü isteyen öğrenciler de yurttan atılma tehdidiyle karşı karşıya.  

ÖĞRENCİLER SUÇLU OLDU

İstanbul Cevizlibağ'daki Merkez Efendi Kadın Öğrenci Yurdunda düşen asansörde öğrencilerin fenalaşması üzerine çekilen görüntüleri paylaşan bir öğrenci hakkında yurttan atılması için soruşturma başlatıldı.    

VİDEO PROVOKASYON SAYILDI

İzinsiz görüntü çektiği, yalan beyanla yurttaki öğrencileri provoke ettiği ve bunu sosyal medyada paylaştığı’ gerekçesiyle öğrenci hakkında tutanak tutan Merkez Efendi Kadın Öğrenci Yurdu yönetimi, öğrenci hakkında ‘Yurttan çıkarma cezası’ vermek için soruşturma başlattı.

Öğrenci ise Aydın’da KYK yurdundan kalan Zeren Ertaş’ın ölümünün ardından kendi yurtlarında da asansörün düştüğünü söyledi.  Bu kazanın ardından yurt müdürüyle görüşmeye gittiklerini anlatan öğrenci, kendilerine ‘Bizim asansörlerimiz güvenli’ cevabı verildiğini belirterek “Ben de öğrencilerin yüzleri gözükmeyecek şekilde çektiğim videoyu yurt grubuna attım. Bu video sosyal medyada da paylaşıldı.  Bana ‘Sen paylaştın, yurdu provoke ediyorsun’ gibi şeyler söylediler. Sırf bunu gruba attığım için de disiplin soruşturması başlattılar. Üstüne bir sürü şeyi bahane ederek yurttan çıkarma cezasıyla soruşturma başlattılar” dedi.

"BARINMA HAKKIM ELİMDEN ALINDI"

Kararın kendisine 8 Ocak’ta tebliğ edildiğini ve 7 gün içinde savunma yapmasının istendiğini dile getiren öğrenci, daha önce konuyla ilgili savunma verdiğini hatırlatarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.  Soruşturmayla barınma ve eğitim hakkının engellenmeye çalışıldığını dile getiren öğrenci “Benim yaptığım hiçbir şeyde suç yok. Anayasal hakkımı kullandım. Kışın ortasında beni sokağa atmak istiyorlar. Asansörü denetlemek, sorumluları yargılamak yerine biz öğrencileri cezalandırmak istiyorlar” tepkisini gösterdi.

Yurt yöneticilerine ise ulaşılamadı.

 

AYDIN’DA ZEREN ERTAŞ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

AYDIN’da KYK’ye bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda asansör arızası nedeniyle 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın sıkışarak hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde öğrenciler ayağa kalkmıştı. Bu ölümün ardından KYK yurtlarındaki asansör kazalarının da ardı arkası kesilmedi.  Ertaş’ın ölümüyle ilgili açılan davada asansör firmasının yetkilileri ve mühendislerin yargılanması devam ederken yurt yöneticileri hakkında dava açılmadı.

12-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş