Arama sonuçları

Milli sporcuların girebilmesi için YKS, Zagreb’te yapılacak

Milli sporcuların girebilmesi için YKS, Zagreb’te yapılacak

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek ve 3 milyonun üzerinde adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacaklar arasında genç milli sporcular da bulunuyor. Ancak bu sporvular anda Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te 4-11 Haziran tarihleri arasında yapılacak18 Yaş Altı Futbol Dostluk Turnuvası’na katılmak için bulunuyor. ÖSYM, bu sporcuların sınava girebilmesi için YKS’nin Zagreb’te de yapılmasına karar verdi.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"YKS uygulamamızı bu sene Hırvatistan'da da gerçekleştireceğiz. Sınav tarihinde U18 Millî Takımımız orada kampta olacak. Gençler orada bizi temsil ederken biz de millî sporcularımıza imkân sağlıyoruz. Siz bizim için kıymetlisiniz. Başarılar diliyorum."

SPORCULAR İÇİN ZAGREB’TE SINAV

Böylece bu yıl KKTC Lefkoşa’nın yanı sıra Zagreb’te de yapılacak. Kadroda yer alan 23 futbolcudan, Galatasaray'dan Efe Akman, Halim Ayaz Yükseloğlu, Recep Yalın Dilek ve Eren Paşahan, Fenerbahçe'den Mustafa Emir Akyıldız ve Emirhan Arkutcu, Beşiktaş'tan Emir Yaşar, Bitexen Antalyasporlu Kağan Arıcan, Altınordu'dan Ege Arslan ile EMS Yapı Sivasspor'dan Muhammed Sinan Kaya, Zagreb'de sınava girecek.

YKS kitapçıkları ve gözetmenler bu sporcuların sınava girebilmeleri için Zagreb'e götürülecek ve sporcular özel bir salonda sınava girecek.

 

05-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş