Arama sonuçları

Müfredata eklendi: Dövüş video oyunlarında başarılı olma dersi

Müfredata eklendi: Dövüş video oyunlarında başarılı olma dersi

Dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde öğrencilere dövüş video oyunlarında nasıl ‘başarılı’ olacaklarının dersi veriliyor. Posta’da yer alan habere göre, yıllık ücreti 40 bin dolar (1.2 milyon TL) olan ABD’nin California Berkeley Üniversitesi’nde müfredata eklenen ders, büyük yankı uyandırdı. Bahar 2*24 müfredatında öğrencilere ‘Dövüş Oyunları Sanatı’ dersi verilecek.

VİDEO OYUNLARINDA İYİ OLSUNLAR

Amaç, öğrencilerin video oyunlarında daha iyi hale gelmesi. Ders, Japon oyunu ‘Street Fighter III 3rd Strike’ üzerine odaklanacak. Ders programına göre ödevler, öğrencilerin oyun oynarken kendilerini kaydetmelerini gerektirecek. Derse kaydolmak için ön koşul yok ve öğrencilere performans notu verilmeyecek.

SINAVLAR TURNUVA ŞEKLİNDE

Ancak öğrenciler, ‘istekli olmaları, gelişime olan bağlılıkları ve ödevlerinde gösterdikleri çabaya’ göre notlandırılacak. Dersler 90 dakikalık iki bölümde işlenecek. Sınavlar için öğrenciler, İsviçre tarzı bir turnuvada ‘birbiriyle dövüşecek’. Dövüşü kaydetmeleri, oyuncunun geçmişi hakkında bir sunum yapmaları ve yarışma sırasında kullandıkları dövüş stilini analiz etmeleri istenecek. Bu ders fikri, üniversite öğrencilerinin Covid-19 salgını öncesinde olduğu gibi öğrenmediklerini gösteren raporlardan sonra ortaya çıktı.

23-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş