Arama sonuçları

Çankaya Üniversitesi’nde ‘lise okulu’ başladı

Çankaya Üniversitesi’nde ‘lise okulu’ başladı

Lise öğrencilerinin kariyer alanlarını uygulama yaparak deneyimlemeleri, meslekleri yakından tanımaları ve kendi yeteneklerini keşfedebilmeleri amacıyla düzenlenen Çankaya Üniversitesi Lise Okulu katılımla başladı. Çevrim içi gerçekleştirilen Lise Okulu’nda öğrenciler, 10 meslek atölyesi ve 3 kulüpte; uygulamalı meslek tanıtımları ve seçtikleri meslekler hakkında eğitim alacak.

Lise Okulu’nun açılış programında konuşan Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Hakan Maraş, öğrencilere ilgi duydukları meslekler hakkında bilgi edineceklerini ve belirterek, “Atölyeler yeteneklerinizi geliştirmeniz, yeni beceriler kazanmanız ve ilgi duyduğunuz meslekler hakkında daha fazla bilgi edinmeniz için altın fırsatlar sunuyor” dedi. 

MESLEKLERİ DENEYİMLEYECEKLER

9. 10. 11. ve 12. sınıf lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Lise Okulu’nda simülasyon temelli eğitim alacak öğrenciler meslek atölyeleri sayesinde, meslekler ve farklı bölümlerin kendilerine uygun olup olmadığını deneyimleyebilecek. Atölyelerin yanı sıra öğrenciler kulüp çalışmalarında da yer alacak. Mezun öğrencilerle söyleşilere katılarak, üniversite eğitimlerinden ve kariyer süreçlerinden faydalanabilecek.

DİJİTAL ROZET VERİLİYOR

Lise Okulu’nu başarıyla tamamlayan öğrencilere Open Badge 2.0 standardını destekleyen dijital rozet düzenleniyor. Kazanılan rozetler Linkedin, X, veya herhangi bir sosyal platformda yayınlanabilecek, dijital cüzdanlarda saklanabilecek ve QR kodla doğrulatılabilecek.

23-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş