Arama sonuçları

Öğrencilerden ‘kira almayın’ çağrısı

Öğrencilerden ‘kira almayın’ çağrısı

Öğrencilerden ‘kira almayın’ çağrısı. Yükseköğretim Kurulu aldığı kararla bu yıl sonuna kadar uzaktan eğitim yapılacağını duyurdu. Üniversitelerde eğitimler yalnızca uzaktan ve açıköğretimin yanı sıra dijital ortamlarda verilirken, birçok üniversite öğrencisi ise memleketlerine dönüş yaptı. BirGün'ün haberine göre, öğrencilerin okudukları şehirdeki evleri boşalırken, salgın süresi boyunca kira yükünün ortadan kalkmasını isteyen öğrenciler ve aileleri yetkililere çağrıda bulundu.

Çanakkale’de okuyan ve memleketi Eskişehir’e dönen öğrencilerden Tuğçe Demir, ev sahiplerinin öğrencilere bu durum ortadan kalkana kadar tolerans gösterilmesini istediklerini belirtti. Demir, ‘Bu konuyla ilgili bir karar ya da tasarı çıkabilir. Ya da kontratlarda bununla ilgili bir şey beyan edilebilir. Veya belki bu işler uzun sürer. Ev sahiplerinden rica ediyorum. Lütfen üniversite öğrencilerine birazcık tolerans gösterin bu süre zarfında. En azından bu virüs geçene kadar, bu durum ortadan kalkana kadar kira talep etmemelerini istiyorum’ dedi.

800 LİRA GÖNDERİYORUM

Tuğçe Demir’in annesi Sevgi Demir, hey ay 800 lira kira ödediğine değinerek, devletten bu konuda bir çalışma yapılmasını beklediklerini ifade etti. Anne Demir, ev sahiplerine de seslenerek şunları söyledi:

‘Vallahi ödüyorum. Talebi var. 800 lira her ay gönderiyorum. Borçlar Kanunu’na göre ödemek zorundayım. Ama işte devletin bu kontratlarda af veya bu durumlarda falan yazılı bir hükmü yok. Mecburen vermek zorundayım ama bu ev sahibine kalmış. Onlar da bunu pek olumlu yönde kullanmadı. Türkiye’de ilk defa görüldüğü için bu vakalar, bu olaylara karşı bir önlem, devletin getireceği bir yasa tasarısı, bir düzenleme, bir destek bekliyoruz öğrencilere karşı. Ev sahiplerini vicdana davet ediyorum. İnşallah öğrencilere yardımcı olurlar.’

30-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş