Arama sonuçları

Öğretmen ataması: Sayın Cumhurbaşkanı'mızın nihai kanaatini aldıktan sonra açıklamasını yapacağız

Öğretmen ataması: Sayın Cumhurbaşkanı'mızın nihai kanaatini aldıktan sonra açıklamasını yapacağız

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin katıldığı bir televizyon programında günlerdin tartışılan öğretmen atamasının ne zaman ve ne kadar yapılacağına ilişkin sorulara Kabine toplantısını işaret ederek, “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın nihai kanaatini aldıktan sonra da açıklamasını yapacağız" diye yanıt verdi.

EŞİT VE ADİL OLACAĞIZ

130'a yakın farklı branşta atama yaptıklarına dikkati çeken Tekin, her branşın eşit derecede önemli olduğuna işaret etti. Branşlardaki atamaların adil bir biçimde yapılması için otomatik yazılım geliştirdiklerini belirten Tekin, "Hiçbir endişeleri olmasın. Tamamen objektif, eşit, adil bir biçimde branş dağılımını tanımlayacağız. Zaten şu anda hazır. Hemen karar alınır alınmaz branş dağılımını açıklayıp süreci başlatacağız" dedi.

ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI MI?

"Bitlis Tatvan'da bir öğretmenin Bakanlık tarafından açığa alındığı veya sürüldüğü" iddialarıyla ilgili Tekin, konuya ilişkin yalan haberlere itibar edilmemesini istedi. Konunun sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından öğretmenle irtibata geçilerek nahoş bir olayla karşı karşıya kalmaması adına kendisinin talebi üzerine istediği başka bir okula görevlendirildiğini kaydeden Tekin, "Şimdi bu ne bir açığa almadır ne de bir sürgündür. Yani bu öğretmen şu anda başka bir yerde çalışıyor. Görevden alınma nedeni de güvenlik gerekçesidir" diye konuştu.

 

02-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş