Arama sonuçları

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı hükümleri iptal edildi

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı hükümleri iptal edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) aday öğretmenlik ile meslekte kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin usul ve esasların yönetmelikle düzenlenmesini içeren bazı hükümlerin iptaline karar verdi.

Milliyet’te yer alan habere göre, CHP’nin 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer alan bazı hükümlerin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu Genel Kurul gündemine alan Yüksek Mahkeme’nin iptaline karar verdiği maddeler şöyle:

HANGİ MADDELER İPTAL EDİLDİ?

*Kanun’un 5’inci maddesinin 3 numaralı fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan, “... Adaylık Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda...” ibaresi.

*5’inci maddenin 4 numaralı fıkrasının ç bendi: “Aday öğretmenler için öngörülen Aday Öğretmen Yetiştirme Programına mazeretsiz olarak katılmayanlar ile bu program sonunda Adaylık Değerlendirme Komisyonunca yapılan değerlendirmede başarısız olanların,”

*5’inci maddenin 6 numaralı fıkrası: “Aday öğretmenlerin adaylık sürecinde yetiştirilmelerine esas Aday Öğretmen Yetiştirme Programı ve Adaylık Değerlendirme Komisyonunun oluşumu ile aday öğretmenlik sürecine ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.”

*6’ncı maddenin 1 numaralı fıkrasının b bendi: “Mesleki gelişim alanlarında uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları tamamlamış olan”

*6’ncı maddenin 2 numaralı fıkrasının birinci cümlesinde yer alan, “... ve mesleki gelişim alanlarında başöğretmenlik için öngörülen çalışmaları tamamlayanlar...” ibaresi,

*6’ncı maddenin 8 numaralı fıkrası “Öğretmenlik mesleği kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.”

17-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş