Arama sonuçları

Okul servislerinde hangi düzenlemeler olacak?

Okul servislerinde hangi düzenlemeler olacak?

Okul servislerinde hangi düzenlemeler olacak? Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kararıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı 31 Ağustos'ta başlayacak. Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu ise "Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" hazırlayarak, okullarda ve okul servislerinde alınacak önlemleri sıraladı.

Rehbere göre okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılacak, velilere "Bilgilendirme Formu ve Taahhütnamesi" imzalatılacak.

Rehberde okul taşıtları yani öğrenci servisleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı’nca yayımlanan "COVID-19 Kapsamında Personel Servis Araçlarıyla İlgili Alınması Gereken Önlemler"e uyulacağı belirtiliyor.

OKUL SERVİSLERİNDE HANGİ DÜZENLEMELER OLACAK?

Bu önlemlerin neler olduğuna bakıldığında ise şöyle sıralanıyor:

Servis şoförleri, işveren tarafından Kovid-19 hakkında bilgilendirilecek.

Servis şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka tıbbi maske kullanacak.

Araç içine Kovid-19 ile ilgili uyulması gereken kurallar görünür bir şekilde asılacak, şoför ve yolcuların bu kurallara uyması sağlanacak. Araçlarda giriş kapısının yanına el antiseptiği konulacak.

Servisle ulaşım sağlayan öğrenci, öğretmen ve çalışanların maske takması ve her gün aynı yere oturması sağlanacak.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Alınması Gereken Genel Önlemler olarak da şunlar sıralanıyor:

Temizlik her servis sonrasında su ve deterjan ile yapılmalıdır.

Taşınacak kişi sayısı, servis taşıma kapasitesi ve araçlarda sosyal mesafe kuralları göz önüne alınarak planlanmalıdır.

Servise alınacak öğrenci, personel ve veliler arasında ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı semptomları sorgulanmalı ve ateş ölçümü yapılarak semptomu ve ateşi olanların servise binmelerine izin verilmemelidir.

 Serviste el antiseptiği bulundurulmalıdır.

Sürücü, servis görevlileri ve veliler maske takmalıdır. İki yaş ve üzeri maske takabilecek   öğrenciler mümkünse maskeli olmalıdır.

 

05-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş