Arama sonuçları

Okullarda cep telefonları ve tabletlere yasak gelebilir mi?

Okullarda cep telefonları ve tabletlere yasak gelebilir mi?

Okullarda cep telefonu ve tabletlerin kullanımına sınırlama ve yasak konusu ülkelerde tartışılmaya devam ediliyor. Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı, ortaokul ve liselerde cep telefonu, tablet ve akıllı saatlerin sınıflarda yasaklanması yönünde karar almıştı. Telefon kullanımının öğrencilerin dikkatini dağıtması ve öğrenme becerilerini zayıflatması gerekçesiyle alınan karar 1 Ocak 2024 yılında başlayacak. Yasak kararının uygulanış şekli okul idaresi, öğretmenler, veliler ve öğrencilere bırakılıyor. 

TÜRKİYE'DE DE YASAK GELİR Mİ?

İşte çeşitli ülkelerde tartışılan bu konu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e de soruldu. Tekin, okullarda cep telefonu ve tablet kullanımı ile ilgili hem öğretmenlerin hem de velilerin yakınması olduğunu belirtti. 

Tekin, şöyle konuştu: 

"Öğretmenler ve veliler bu konudan yakınıyorlar. Dolayısıyla okulların tamamı için değil ama dersliklere sokulmasıyla ilgili bir tedbir alınmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Başka tür problemler de çıkıyor, çocuklar sınıfta görüntü çekebiliyor... Hepsini tek pakette değerlendirip bir tedbir almakta fayda var."

 

12-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş