Arama sonuçları

Özel Arı Okullarından Harvardlı Ünlü Psikolog ile 'Duygusal Zeka' Webinarı

Özel Arı Okullarından Harvardlı Ünlü Psikolog ile 'Duygusal Zeka' Webinarı

Özel Arı Okulları 40’ncı yıl etkinlikleri kapsamında ve Sıtkı Alp Eğitim Vakfı (SAEV) organizasyonuyla “Duygusal Zeka”yı dünyaya tanıtan ve Harvard Üniversitesi Sanat ve Bilim Enstitüsü tarafından olağanüstü bir mezun olarak ödüllendirilen Amerikalı ünlü psikolog Dr. Daniel Goleman’ı, ev sahipliğinde düzenlediği uluslararası katılımlı web konferansta konuk etti.

Özel Arı Anadolu Lisesi IB DP mezunlarından Mancester Üniversitesi’nde Nörobilim bölümünü tamamlayan Selin Demiröz ve Princeton Üniversitesi Felsefe bölümünde lisans eğitimini sürdüren Aybars Önder’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen webinarda; “Duygusal Zeka” konusu Goleman tarafından ele alındı. 

DUYGUSAL ZEKANIN ÖNEMİ

“Zihinleri Güçlendirmek” konu başlıklı webinarda “Öğrencilerin Başarısı için Duygusal Zekayı, Öz Disiplini ve Sosyal Becerileri Geliştirmede Okulun Rolü” konusunu anlatan Goleman, öz farkındalığın, öz yönetimin, toplumsal farkındalığın ve ilişki yönetiminin önemine dikkat çekti. 

Özel Arı Okulları RPDM Akademik Danışmanı Prof. Dr. Uğur Öner ve Özel Arı Anadolu Lisesi IB DP Koordinatörü Dr. Bülent İnal da konuyla ilişkin düşüncelerini paylaşarak webinara katkıda bulundular.

Sıtkı Alp Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Özel Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Seva Demiröz ise çocukları yetiştirmek, onları tatmin edici ve başarılı bir yaşam sürdürmeleri yönünde güçlendirmek için, akıl ve kalbin uyumlu bir biçimde birleştiği, bütünsel gelişime odaklanan bir eğitim yaklaşımı benimsemenin zorunluğuna dikkat çekti. 

Demiröz, “Yapay zeka çağında duygusal zekanın ve sosyal duygusal öğrenmenin kritik değerler olduğunun farkına varmalıyız. Bu nedenle bu toplantının sonuçlarının çocuklarla ve gençlerle iletişim ve etkileşimimizi artırmanın yanı sıra sınıf içi uygulamalarımızı geliştirmemize de büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

14-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş