Arama sonuçları

Özel okul ücretlerine düzenleme mi geliyor?

Özel okul ücretlerine düzenleme mi geliyor?

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin özel okulların öğrenim ücretleriyle ilgili olarak ne kadar zam yapılacağının yönetmelikle tanımlandığını ve okulların da buna uymak zorunda olduklarını söyledi.

Tekin, katıldığı bir programda özel okul fiyatlarındaki artışa da değinerek, çocukların birinci sınıftan ikinci sınıfa geçerken ne kadar ücret ödeneceğinin yönetmelikte tanımlandığını, özel okulların da bu artış oranına uymak zorunda olduğunu söyledi.

Tekin, çocuklar ilk defa okula kaydettirildiğinde ya da her eğitim-öğretim kademesinin ilk sınıfına ya da ara sınıflarına ilk defa kaydettirildiğinde ödenecek ücretle ilgili Bakanlığın hukuki anlamda denetim yetkisinin olmadığını ifade etti.

DÜZENLEME Mİ GELİYOR?

Tekin, şöyle konuştu: "Bunu da ikili ilişkiler üzerinden okullarla konuşarak çözmeye çalışıyoruz. Buna riayet eden okullarımız var, riayet etmeyen okullarımız var. Biz bu konuyla ilgili de Ticaret Bakanlığıyla da görüşme halindeyiz. Ticaret Bakanlığımızdan talebimiz, bu fahiş fiyatla ilgili yasal düzenlemenin içerisinde eğer özel okullarla ilgili bir düzenleme de konulabilirse biz bu anlamda gerekli tedbirleri alabiliriz. Şu anda bunları tamamen karşılıklı saygı, karşılıklı ilişkiler içerisinde yürütmeye çaba sarf ediyoruz."

Tekin, Milli Eğitim Şurası'nı da bu yılın sonuna doğru ya da 2025'in bahar aylarında yapılacağını belirtti.

02-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş