Arama sonuçları

Singapur matematik başarısını nasıl yakaladı?

Singapur matematik başarısını nasıl yakaladı?

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından 3’er yıllık dönemlerde gerçekleştirilen bir izleme araştırması olan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2022 sonuçlarına göre Singapur tüm alanlarda birinci oldu. 

37’si OECD ülkesi 81 ülkenin katıldığı PISA’da 15 yaşındaki öğrencilerin matematik ve fen okuryazarlığı ile okuma becerileri değerlendiriliyor. Singapur ise bu üç alanda da en başarılı ülke oldu.

BAŞARININ SIRRI NEDİR?

BBC Türkçe’nin haberine göre Singapur tarihsel olarak özellikle matematikte hep büyük başarı kaydeden ülke. Bunun nedeni esas olarak konunun farklı bir şekilde öğretilmesine bağlanıyor.

Singapur matematiği nedir ve neden bu kadar başarılı?

Singapurlu yetkililer, matematik eğitiminin insanları mantıklı ve analitik düşünme konusunda donatmada önemli bir rol oynadığına inanıyor.

İLK SIRADA YER ALDI

Singapur tüm alanlarda en yüksek puanı alırken, ülkelerin beşeri sermayesi olarak nitelendirelen 5 ve 6 düzeydeki öğrenci oranıyla da ilk sırada. İşte bu öğrencilerin Singapur’daki oranları: 

Matematikte %41

Fende %24,4

Okuma becerilerinde Singapur (%22,6)

TÜRKİYE NE DURUMDA?

Türkiye’deki öğrenciler matematik, okuma becerileri ve fen alanlarında OECD ortalamasının altında puan alırken,Türkiye’de bu düzeydeki öğrenci oranı matematikte yaklaşık %5, fende %4, okumada %2. 

12-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş