Arama sonuçları

Suriye'deki krizin 10. yılı: Ülkelerini görmeden büyümüş 1 milyonu aşkın çocuk var

Suriye'deki krizin 10. yılı: Ülkelerini görmeden büyümüş 1 milyonu aşkın çocuk var

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye'deki krizin 10. yılında, kendi bünyelerinde eğitim gören Suriyeli çocuklarla bir araya geldi.

Kızılay'a ait Sancaktepe Toplum Merkezi’nde yapılan etkinlikte Kınık, sınıflarında ziyaret ettiği Suriyeli çocuklarla birlikte oyun oynadı, şarkılar söyledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Kınık, Suriye'de savaş, yıkım ve gözyaşının 10'uncu yılının geride kaldığına dikkati çekti. Kınık, "Bugün evlerinin dışında mülteci olarak doğan, ülkelerini görmeden doğmuş ve büyümüş 1 milyonu aşkın bebekten bahsedebiliriz" dedi.  Kınık Türkiye'nin, uyguladığı açık kapı politikasıyla milyonların hayatını kurtardığını belirtti. Kınık, şunları söyledi:

"Şu ana kadar ülke içerisinde yaklaşık 3,5 milyon Suriyeliye düzenli ve çeşitli boyutlarda insani destek sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgili unsurlarının himayesinde tesis edilmiş olan güvenli bölgelerde yaklaşık 4 milyon Suriyeliye çok boyutlu insani destek sağlıyoruz. Şu ana kadar paydaşlarımızla birlikte Kızılay olarak Suriye'nin içerisine göndermiş olduğumuz insani yardım tutarı yaklaşık 3,5 milyar dolara ulaştı."

15-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş