Arama sonuçları

Tıp fakültelerinde kontenjan artmayacak

Tıp fakültelerinde kontenjan artmayacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, tıp fakültelerinde kontenjan artışının söz konusu olmadığını söyledi. Doktor sayısının az olması nedeniyle sağlık hizmetlerinde birtakım aksaklıkların yaşandığı iddiasına ve yeni mezun olan öğrencilerin daha hızlı hasta bakabilmesi sağlayacak sistemin kurulmasına yönelik soru üzerine eğitimin hızlandırılmasının eğitimin kalitesini düşürebileceğini söyledi.

Özvar, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) kontenjan sayısının, üniversitelerin eğitim öğretim ve uygulamalarını aksatmayacak şekilde, imkanlar ölçüsünde artırılabileceğini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

TIP KONTENJANLARI YETER DÜZEYDE

"Tıp, sağlık kontenjanlarının gerçekten yeterli düzeyde olduğunu ifade edebilirim. Tıp alanı çok talep edilen bir alan. Bizde de üniversite sınavında başarı sıralamasının geçerli olduğu alanların başında geliyor. Bu bakımdan kontenjanları şu anda artırmak gibi bir gündemimiz, müzakeremiz yok. Eğer hekim sayısında ciddi bir azalma, ihtiyaç hissedilir ve görülürse gerekli çalışmayı başlatabiliriz."

 

21-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş