Arama sonuçları

Türkiye Özel Okullar Derneği LGS ve YKS için deneme sınavları yapacak

Türkiye Özel Okullar Derneği LGS ve YKS için deneme sınavları yapacak

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrenciler için deneme sınavları düzenleyeceklerini söyledi.

Öztürk, Beyoğlu'ndaki dernek merkezinde yaptığı açıklamada, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk ve ikinci döneminde yapılması planlanan LGS ve YKS Türkiye Özel Okullar Deneme Sınavı'na ilişkin bilgi verdi.

Sınavlardan arınmış bir eğitim sisteminin oturmasını arzuladıklarını kaydeden Öztürk, ancak 18 milyonun üzerindeki öğrenci sayısı düşünüldüğünde henüz sınavdan başka ayrıştırıcı bir belirleyicinin olmadığını belirtti.

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILACAK

Sınavın sebep değil sonuç olduğunu dile getiren Öztürk, şöyle dedi: "Derneğimizin vazifelerinden biri, akademisyenlerle beraber geliştirmiş olduğu programları kendi üye okullarımıza aktararak, milli eğitim sistemine katkı sağlamak. Bir diğer görevimiz de okullarımızın sorun, istek ve sıkıntıları konusunda bakanlıkla köprü vazifesi kurarak çözmeye çalışmak."

KİMLER KATILABİLECEK?

Öztürk, Türkiye genelinde gerçekleştirecekleri deneme sınavlarına TÖZOK üyesi özel okulların yanı sıra devlet okullarının katılabileceğini bildirdi.

İlk ve ikinci dönemde düzenlenecek sınavlara 1 milyon öğrencinin katılmasını hedeflediklerini ifade eden Öztürk, "Öğrencilerimiz bu deneme sınavlarında kendi seviyelerini ve eksiklerini görecek" dedi.

Deneme sınavlarının Milli Eğitim veya ÖSYM'nin yaptığı sınavlara yakın düzeyde bir güvenlik hassasiyetiyle uygulanacağını aktaran Öztürk, sınava giriş ücretinin ise 25 lira olacağını söyledi.

27-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş