Arama sonuçları

Türkiye'nin ilk şehir içi kuluçka merkezi Cube Beyoğlu açıldı

Türkiye'nin ilk şehir içi kuluçka merkezi Cube Beyoğlu açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin kendi tematik alanlarında ilk uydu kuluçka merkezi olma özelliği taşıyan ve Teknopark İstanbul ile Beyoğlu Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Cube Beyoğlu'nun açılışına katıldı.

İstiklal Caddesi'nde hayata geçirilen kuluçka merkezinin açılış töreninde konuşan Varank, etkinliğe Togg ile geldiklerini belirterek, şu anda kabinedeki bütün bakanların makam aracı olarak Togg'u kullandığını ve hepsinin çok memnun olduğunu ifade etti.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Hayata geçirilen büyük projelere değinen Varank, "İnşallah biz yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. Varank, AR-GE ve inovasyonun, Türkiye'yi katma değerli kalkındırmanın anahtarı olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi: "İktidara geldiğimizde bu ülkede sadece iki tane teknopark vardı ve bu iki teknoparkta sadece 680 kişi çalışıyordu. Bugün Türkiye'nin her tarafında 98 teknoparkımız var. 90 bine yakın araştırmacı bu teknoparklarda araştırma geliştirme faaliyeti yapıyor, bilim üretmeye ve fikirlerini ticarileştirmeye çalışıyor. İşte söylediğim gibi biz ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Onun için de yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz."

"GENÇLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİMİZ VE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR KULUÇKA MERKEZİ"

Mustafa Varank, özellikle gençleri bu süreçlere dahil etmek için kuluçka merkezlerini teknoparkların dışında şehir merkezlerinde kurduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu fikri ilk olarak hayata geçirdiğimiz en güzel örneği de Beyoğlu'nda şu anda yaşıyoruz. İstanbul Teknopark, şehirde kuluçka anlayışını Beyoğlu'nda bu Cube Beyoğlu ile hayata geçirmiş olacak. Buraya gençlerimiz, fikri olan ve ticarileştirmek isteyen girişimcilerimiz gelecek. Biz de onlara elimizdeki bütün imkanlarla, bakın bunlar sadece maddi imkanlar değil, insanlara sermaye verebilir, finans sağlayabilirsiniz ama bunun yanında mentorluktan yönlendirmeye, networkingden pazarlamaya kadar bütün imkanlarımızla gençlerimizi destekleyeceğimiz, gerçekten Türkiye'ye örnek olacak bir uydu kuluçka merkezini açıyoruz. Benim bir hayalim vardı. Burada Türkiye'nin en iyi üniversitelerini de bir araya getirebilir miyiz diye aramızda istişare ettik. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden diyebileceğimiz İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi işte böyle bir uydu kuluçkada bir araya geldi."

"DÜNYAYA MARKALAR ÇIKARABİLECEĞİMİZ BİR MERKEZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Beyoğlu Belediyesi ve Teknopark İstanbul'un vizyoner anlayışı sayesinde bu merkezde müthiş bir sinerji oluşturduklarını ifade ederek, "İnşallah burası dünyaya markalar çıkarabileceğimiz örnek bir uydu kuluçka merkezi olacak" dedi.

Çalışmalarına devam ettiklerini bildiren Varank, sadece 2 gün önce ODTÜ'de oyun tematik alanında bir kuluçka merkezi ve Keçiören'deki Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) açılışını gerçekleştirdiklerini anlattı.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞA EDERKEN EN ÖNEMLİ DAYANAĞIMIZ GENÇLERİMİZ"

Varank, Togg'a yönelik yapılan tüm eleştiriler karşısında fabrikayı tamamlayıp araçları piyasaya çıkardıklarını belirterek, bütün projelerde karşılarına çıkan vizyonsuzlarla mücadele ederek bu projeleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Varank, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunu yaparken de emin olun bizim en önemli güvencemiz, en önemli dayanağımız kıymetli gençlerimiz. Bugün gençlerin enerjisiyle, vizyonuyla ve ortaya koydukları fikirlerle, projelerle Türkiye, girişimcilikte altın çağını yaşıyor. Gencecik çocuklar, 3-4 arkadaş bir araya gelip 100-200 milyon dolar hasılat yapan şirketler kurabiliyorlar. İnşallah biz buna devam edeceğiz. İşte buna devam ederken de en önemli merkezlerimizden bir tanesi Cube Beyoğlu olacak. Burada tematik kuluçka işleteceğimiz gibi aynı zamanda bir girişimcilik merkezini de hayata geçireceğiz. Gençlerimize hayata başlarlarken, 'gelin önce kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı deneyin, kimsenin çalışanı değil, kendi patronunuz olmayı deneyin' fikrini aşılamaya çalışacağız. İnşallah o gençler sayesinde de Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz."

20-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş