Arama sonuçları

Ücretsiz yemek yerine haftada bir gün çorba ama 50 TL ödeyebilene

Ücretsiz yemek yerine haftada bir gün çorba ama 50 TL ödeyebilene

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullarda ücretsiz bir ögün yemek yerine haftada bir gün çorba ve meyve günü yapacak. Giderek artan yoksulluk ve çocukların okula aç gitmesi ücretsiz yemek tartışmalarını başlatmıştı. Geçtiğimiz yıl ikinci dönem okullarda ücretsiz yemek uygulamasının başlayacağı açıklanmış daha sonra Kahramanmaraş depremleri gerekçe gösterilerek, ücretsiz yemek başlatılmamıştı.

Uzun süredir çocukların okula aç gittiği tartışmaları yaşanır ve günde bir ögün ücretsiz yemek verilmesi talepleri dile getirilirken, MEB bunun yerine sadece bir gün çorba ve meyve günü düzenlemesi yaptı. Bakanlık, "Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba ve meyve günü düzenlenmesine karar verdi. Karar, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul kantinlerine yönelik gönderilen resmi yazıyla duyuruldu.

ÇORBA GÜNÜ OLACAK

İlgili yazıda, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde, “çorba günü” için üretilecek çorbanın, üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi. Afişlerde ‘Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta’, Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana’, ‘Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?’, ‘Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler’ gibi sloganlar yer aldı.

50 TL'YE ÇORBA İÇECEKLER

Bakanlığın yazısında sanki çorba ücretsiz gibi görünüyor. Oysa 50 TL.

HAFTANIN BİR GÜNÜ

Eğitimciler ise açlığa çarenin haftada bir gün çorba ve meyve verilmesiyle çözüm olamayacağını söyleyerek, günde bir ögün ücretsiz yemek uygulamasının başlatılması taleplerini yenilediler.

04-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş