Arama sonuçları

Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı?

Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversite adayları tercihlerini yapmaya başladı. Tercihler 8 Ağustos saat 23.59’da son bulacak. 853 bini Devlet, 183 bini vakıf, 14 bini KKTC üniversitelerine olmak üzere toplam yaklaşık 1 milyon 73 bin aday bir yükseköğretim programına yerleştirilecek. Bunun 162 bini ise açık öğretim programları. 

Peki 2023-2024 akademik yılda üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak mı? Sözcü’den Saygı Öztürk’ün yazısına göre yanıtı verilmesi gereken soru bu. Pandemi ve ardından da 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden sonra yükseköğretim kurumlarında uzaktan eğitim başladı ve üniversitelinin konakladığı KYK yurtları ise depremzedelere tahsis edildi. 5 dönemdir üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitimden ya uzak ya da kesintili olarak bu eğitimin sürdüğünü anlatan Öztürk, şunları dile getiriyor: 

YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?

2023-2024 yeni öğretim yılında üniversitelerin yüz yüze eğitim için açılıp açılmayacağı belli değil. Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde yaşanan depremler nedeniyle, depremzede vatandaşlarımız Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı öğrenci yurtlarına yerleştirildiği için üniversitelerin tamamı online eğitime geçmişti. Yani, uzaktan eğitim yapılıyordu.

Üniversitelerin yüz yüze eğitim için açılıp açılmayacağı konusunda YÖK yetkilileri, Cumhurbaşkanlığı'ndan gelecek talimatı beklediklerini söyledi. 

TERCİHLER TAMAMLANMADAN NETLEŞMELİ

Adayların, fakülte tercihleri 8 Ağustos'ta tamamlanacak. Yüz yüze eğitim yapılıp yapılmayacağı üniversite tercihlerinden önce açıklanmalı. Eğer, üniversitelerde yüz yüze eğitim yapılmayacaksa, yurtlar boşaltılmayacaksa öğrenciler de bunu dikkate alıp tercih değişikliğine gidebilir.

30-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş