Arama sonuçları

Yazıklar olsun: Üsküdar Amerikan Lisesi-Ulus Özel Musevi Lisesi karşılaşmasında ‘Nazi selamı’ skandalı

Yazıklar olsun: Üsküdar Amerikan Lisesi-Ulus Özel Musevi Lisesi karşılaşmasında ‘Nazi selamı’ skandalı

Dün İstanbul’da gerçekleştirilen liseler arası futbol müsabakasında sahaya Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) ile Ulus Özel Musevi Lisesi  (UÖML) çıktı. Ancak bu karşılaştırmada yapılan "Nazi selamı" dehşete düşürdü. 14 Mart günü oynanan oyunda AÜL öğrencilerinin gol sevincini toplu olarak ”Nazi Selamı “ vererek yaptıkları iddia edildi.

DEHŞETE DÜŞÜREN SELAM

Dehşete düşüren bu “selam” sosyal medyada büyük tepki çekti. Konuyu gündeme getiren  İzzet Stamati isimli Twitter kullanıcısı attığı twit ile 14 Mart günü liseler arası oynanan futbol maçında Üsküdar Amerikan Lisesi (UAAL) futbol takımı oyuncularının Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) oyuncularına karşı gol sevinçlerini topluca Nazi selamı vererek yaptığını duyurarak, şu ifadeleri kullandı:

SELAM TOPLU OLARAK YAPILDI

“Bugün oynanan liseler arası futbol müsabakasında Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncuları gol sevinclerini Ulus Musevi Lisesi oyuncularına gol sevinçlerini nazi selamı vererek kutlamışlar hem de bir tanesi degil topluca yapmışlar.”

TÜRKİYE YAHUDİ TOPLUMU

Türkiye Yahudi Toplumu da sosyal medya hesabından İzzet Stamati'nin paylaşımına verilen yanıtta şu ifadelere yer verildi: "Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz, gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır."

LİSEDEN AÇIKLAMA: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Bu arada Üskadar Amerikan Lisesi konuyla ilgili duyuru yayımladı. Duyuruda şunlar yer aldı: “1876 yılından bu yana nesiller yetiştiren Üsküdar Amerikan Lisesi olarak Ulus Özel Musevi Lisesi ile gerçekleştirilen bir futbol maçında, bir oyuncumuzun yapmış olduğu yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz.

Kurum ve eğitim felsefemiz gereği, her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz.

Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüşüp, üzüntülerimizi iletmiş ve gerekli soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız.

Konunun hassasiyet ve önemle tarafımızdan takip edileceği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

TEPKİLER YÜKSELDİ

Sosyal medyada ise “Nazi Selamı” tepki ile karşılanırken, velilerin kendi aralarında kurduğu Whatsapp gruplarında da bu konu tartışıldı. Veliler, dehşete düşüren bu selam karşısında şaşkınlıklarını ve üzüntülerini dile getirdi.

15-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş