Arama sonuçları

Yeni müfredat eleştirileri: Bakan Tekin: Okuyarak eleştirsinler

Yeni müfredat eleştirileri: Bakan Tekin: Okuyarak eleştirsinler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in onayladığı yeni müfredata eğitimcilerden büyük tepki var. Eğitimciler “içeriği 100 yıl öncesinden bile geride” diye nitelendirdikleri, laik ve bilimsel eğitimi ve yaşam biçimini hedef aldığını söyledikleri Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyan yeni müfredatın geri çekilmesini istiyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül 2024'ten itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanmaya başlayacak yeni müfradat eleştirlerine ise Milli Eğitim Bakanı Tekin, “Okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum” dedi. 

OKUYARAK ELEŞTİRSİNLER

TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, müfredatın dinci ve gerici içerikler bulundurduğu ve ortak metinde de Atatürk'ün adının geçmediği yönündeki eleştirilerle ilgili "Okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum kendilerine” dedi. 

ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİ

Tekin, özel sektör öğretmenlerinin taban maaş taleplerinin hatırlatılması üzerine de özel okul temsilcileriyle görüştüklerini söyleyerek, “Öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek çözümler üretmeye çaba sarf ediyoruz" dedi. 

29-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş