Arama sonuçları

Yunanistan, özel üniversiteler için yasa değişikliğine gidiyor

Yunanistan, özel üniversiteler için yasa değişikliğine gidiyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkede özel üniversitelerin açılmasına olanak sağlayacak yeni yasal düzenleme hazırlandığını bildirdi. Miçotakis, Bakanlar Kurulu toplantısından önce yaptığı açıklamada, eğitim alanında planlanan yeni yasal düzenlemeye değindi.

YENİ DÜZENLEME YAPILIYOR

Düzenlemenin özellikle yüksek öğrenimde değişiklikler içerdiğini belirten Miçotakis, şöyle dedi: "Devlet üniversitelerini daha çok destekleyeceğiz, aynı zamanda kar amacı gütmeyen ve devlet üniversitesi olmayan yüksek öğrenim kurumlarının nihayet Yunanistan'da da faaliyet göstermesi için gerekli çerçeveyi oluşturacağız."

Miçotakis, yeni yasal düzenlemeyle ülkeye yabancı öğrencilerin gelmesinin yanı sıra her yıl yüksek öğrenim için yurt dışına giden yaklaşık 40 bin Yunan öğrencinin de ülkede kalmasının hedeflendiğini ifade etti.

Miçotakis, açılacak özel üniversitelerin eğitim programları ve kampüs düzenlemeleri için belirli şartlar getirileceğini söyledi. Miçotakis, düzenlemenin aynı zamanda ülkedeki sermayenin yurtdışına çıkmasını engelleme amacını taşıdığına da işaret etti.

Yunanistan'da sadece devlet üniversiteleri faaliyet gösteriyor. Yabancı kolej olarak hizmet veren eğitim kurumlarının üniversite diplomalarının ise ülkede denkliği bulunmuyor.

20-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş