Arama sonuçları

Yurtdışında eğitim zorlaşıyor mu? Hangi kararlar alınıyor?

Yurtdışında eğitim zorlaşıyor mu? Hangi kararlar alınıyor?

Yurtdışı eğitim için en fazla tercih edilen ülkelerin vize için yeni kurallar getirmesi vize oranlarını değiştirdi. Peki neden bu kurallar değişti? Uzmanlara göre göçmen sorunu bunun en önemli nedeni. Ülkeler demografik yapı ve iş gücünü korumak için bu kararları alıyor. 

VİZE ORANLARI DÜŞÜYOR

Yurt dışı eğitim için en çok tercih edilen ülkeler, art arda vize şartlarını zorlaştırmaya başladı. Kanada, önümüzdeki 3 yıl boyunca öğrenci vizesi verme oranlarını yüzde 35 oranında düşüreceğini açıklamıştı. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre Avustralya da öğrenci sayılarını azaltmak için vize şartlarını son 7 ayda ikinci kez sıkılaştırdı. Yine Amerika, Hollanda, İrlanda gibi birçok ülkede de vize konusunda zorluk yaşanıyor.

Eğitimcilere göre ülkeler, ciddi gelirler elde etmesine rağmen eğitimin yurt dışında yaşama yolu olarak kullanılması, yabancı öğrencilerin ülkelerde demografik yapı ve iş gücü piyasasını bozması, konut krizine neden olması gibi farklı nedenlerle öğrencilerin sayısını azaltmaya çalışıyor.

13-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş