Arama sonuçları

Öğrencilere Üsküp Büyükelçiliği'nden yurtdışı eğitim danışmanlarına karşı uyarı

Öğrencilere Üsküp Büyükelçiliği'nden yurtdışı eğitim danışmanlarına karşı uyarı

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, Kuzey Makedonya'daki üniversitelerde eğitim görme niyetiyle gelen öğrencilere, kendilerini yanlış yönlendiren ve sözde yurtdışı eğitim danışmanlığı yapan kişi ve kuruluşlara karşı uyarıda bulundu.

AA muhabirinin Eğitim Müşavirliği'nden edindiği bilgiye göre, son zamanlarda artan ve Türk öğrencilerin ülkede eğitim konusunda mağduriyetine neden olan sözde yurtdışı eğitimdanışmanlığı yapan kişi ve kuruluşlara karşı öğrenciler uyarıldı.

4 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ

Kuzey Makedonya'da 4 binden fazla Türk öğrencinin farklı üniversitelerde eğitimine devam ettiği, bu sayının Balkanlar'da en yüksek sayı olduğu ifade edildi.

Başta Kuzey Makedonya olmak üzere 79 ülkede Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Müşavirlikleri ve Ataşelik olarak dış temsilciği bulunduğu, herhangi bir ülkede eğitim alma kararı verilmeden önce bu ülkelerde bulunan Büyükelçilik Eğitim Müşavirliklerinden üniversiteler ve eğitimle alakalı diğer konular hakkında bilgi alınması çağrısı yapıldı.

Müşavirlikten, gerek sosyal medya gerekse e-posta veya telefon yoluyla kendilerine ulaşılabileceği belirtilerek, öğrencilere ve velilerine üniversiteler hakkında detaylı bilgi verebilecekleri, bu kapsamda gereksiz harcamalardan kaçınabilecekleri ve sağlıklı bir sürecin işleyebileceği ifade edildi.

Ülkede oturum alması gereken öğrencilere de gerekli yardımların yapıldığı, öğrenci adaylarının üniversitelerin tanınırlığı ile diploma denkliği konularında Eğitim Müşavirliği ve Ataşeliklerinden bilgi almalarının fevkalade önemli olduğu bildirildi.

19-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş