Arama sonuçları

2021 Kasım ayı itibarıyla 1368 içeriğe müdahale edildi

2021 Kasım ayı itibarıyla 1368 içeriğe müdahale edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF iÅŸ birliÄŸinde, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla "DijitalleÅŸen Dünyada Çocuk" temasıyla, 22. Ulusal Çocuk Forumu'nun açılış programı düzenlendi.

Program öncesi, Bakan Derya Yanık ve protokol üyeleri, devlet korumasında olan bir çocuÄŸun yaptığı resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

COÇUK HAKLARI GÜNÜ

Yanık, açılışta yaptığı konuÅŸmada, Çocuk Hakları Günü'nün 20 Kasım 1989'da imzalanan BM Çocuk Haklarına Dair SözleÅŸme'nin yıl dönümünde kutlandığını hatırlatarak Türkiye'nin bu sözleÅŸmeyi 1990'da imzalayan 43. ülke olduÄŸunu söyledi.

Yanık, özellikle savaÅŸ ve yoksulluÄŸun baskın olduÄŸu coÄŸrafyalarda çocukları korumak ve yaÅŸam ÅŸartlarını iyileÅŸtirmek için hazırlanan sözleÅŸmenin evrensel bir nitelik taşıdığını dile getirdi. Yanık, "çocuÄŸun üstün yararı" ilkesini benimseyen bir ülke olarak bu sözleÅŸmeyi oldukça önemli gördüklerini ve sözleÅŸmenin gereklerini her bir çocuk için uygulamaya çalıştıklarını ifade etti.

Bu doÄŸrultuda yapılan çalışmalardan birinin Çocuk Hakları Komitelerini oluÅŸturmak olduÄŸunu aktaran Yanık, ÅŸöyle dedi: "Bugün bir araya geldiÄŸimiz Çocuk Hakları Komitelerimiz, çocuk katılımı alanında dünyadaki iyi uygulama örneklerinden birisi. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor. Elbette buradaki en büyük pay bu çalışmaları hayata geçiren çocuklarımızın, yani burada bulunan kıymetli genç kardeÅŸlerimindir."

DoÄŸaya ve canlılara karşı da yükümlülüklerin söz konusu olduÄŸunu vurgulayan Yanık, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi'nin böyle bir sorumluluk anlayışının ürünü olduÄŸunu ifade etti.

"KASIM AYI Ä°TÄ°BARIYLA 1368 Ä°ÇERÄ°ÄžE MÜDAHALE EDÄ°LDÄ°"

Yanık, bugün baÅŸlayacak forumun konusu itibarıyla yoÄŸunlaÅŸtığı dijital dünyada, artık ciddi anlamda politika üretmek ve hizmet geliÅŸtirmek gerektiÄŸini söyledi.

Çocukların dijital ortamlar üzerinden karşılaÅŸabilecekleri risklerin tespit edilmesi ve önleyici çalışmalar yapılması amacıyla Bakanlık bünyesinde "Sosyal Medya Çalışma Grubu" oluÅŸturduklarını hatırlatan Yanık, ÅŸöyle dedi:

"Grup, çocukların geliÅŸimlerini olumsuz yönde etkileyecek, çocuklara yönelik ihmal ve istismar ihtimali söz konusu olan içeriklere paydaÅŸ kurumlar Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu ile Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Siber Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığı iÅŸ birliÄŸinde müdahale ediyor. Bu grubumuzca yapılan çalışmalar sonucu 2021 Kasım ayı itibarıyla 1368 içeriÄŸe müdahale edildi."

"Ekranla DeÄŸil Akranla Büyüsün Çocuklar" ismiyle bir kampanya yürüttüklerini anlatan Yanık, kampanya kapsamında, 2021 Kasım itibarıyla 182 bin 123 çocuk ve 18 bin 160 ailenin kampanyada yer alan faaliyetlere katıldığı bilgisini verdi. Yanık, kasım ayı itibarıyla 8 bin 285 veli, 7 bin 486 personel olmak üzere toplam 15 bin 771 kiÅŸiye Dijital Risklerden Korunma EÄŸitimi verdiklerine iÅŸaret etti.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina de Dominicis de Türkiye'nin BM Çocuk Haklarına Dair SözleÅŸmesini imzalayan gururlu ülkelerden biri olarak çocuk haklarının geliÅŸmesine yönelik adanmış çalışmalar gerçekleÅŸtirdiÄŸine iÅŸaret etti. Dominicis, "Bu yıl devam eden Kovid-19 pandemisi çerçevesinde iklim krizi de yaşıyoruz. Bu çerçevede çocuk forumunun gerçekleÅŸiyor olması çok önemli" dedi.

Programa, Kamu DenetçiliÄŸi Kurumu Temsilcisi Celile Özlem Tunçak, 2021-2023 dönemi Türkiye Koordinatörleri Nurten Erdihan, Emirhan Keskin ile Bakanlık ve UNICEF'ten çok sayıda temsilci katıldı.

18-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ