Arama sonuçları

8’ler ve 12’ler ‘ikinci dönemi tatil edin’ diyordu. Buyurun size öyle bir dönem

8’ler ve 12’ler ‘ikinci dönemi tatil edin’ diyordu. Buyurun size öyle bir dönem

8’ler ve 12’ler ‘ikinci dönemi tatil edin’ diyordu. Buyurun size öyle bir dönem. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, lise ve üniversite sınava hazırlanan öğrencilerin ‘ikinci dönemi tatil edin, evde çalışalım’ dediklerini söyleyerek, ‘Buyurun size öyle bir dönem’ dedi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında süren uzaktan eğitimle ilgili açıklamalar yapan Bakan Selçuk, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 8 ve 12’nci sınıfların “dileğinin” gerçekleştiğini söyledi.

8'LER VE 12'LER 'İKİNCİ DÖNEMİ TATİL EDİN' DİYORDU. BUYURUN SİZE ÖYLE BİR DÖNEM

Selçuk, şöyle dedi: 

“8. ve 12. sınıfta olan öğrencilerin hep bizden istediği bir şey vardı; ikinci dönem okulu tatil edin, biz evde çalışalım diye. Buyurun size öyle bir dönem. Bir taraftan da avantajlı bir durum."

LGS’YE GİRENLER NE OLACAK?

Bu yıl açıklandığı gibi LGS’nin 7 Haziran’da yapılacağını anlatan Selçuk, “LGS, zamanında yapılacak. Erteleme söz konusu değil. Sınavların zamanında yapılmasını prensip olarak doğru buluyoruz ama zorunlu olarak ertelenme durumu doğarsa elbette tedbir alırız” dedi.

Selçuk, bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerin yalnızca birinci dönem konularından sorumlu olduklarını hatırlattı. Selçuk, sınava girecek öğrenci sayısının da 500 bin dolayında arttığını belirterek, şöyle dedi: 

“Hafta başında hem YKS'de hem LGS'de çıkacak soruların konu dağılımının ilanını yapacağız. Bu yıl (LGS'ye) 500 bin dolayında öğrenci daha sınava girecek. Çağ nüfusu 1 milyon 700 bin civarında oldu. Onlar 9'uncu sınıfa geldiler. Birdenbire sınava girecek öğrenci sayısı arttı. 'Bizim şansımız azaldı' diye düşünmesinler. Hayır azalmadı. Biz geçen sene öğrencilerin yüzde 10'unu sınavlı okullara almıştık, bu sene de öğrenci sayısı ne olursa olsun yine yüzde 10'unu alacağız.”

29-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş