Arama sonuçları

Binlerce öğretmen adayı formasyon açıklaması bekliyor

Binlerce öğretmen adayı formasyon açıklaması bekliyor

Binlerce öğretmen adayı formasyon açıklaması bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz aylarda yaptığı “Formasyonu kaldıracağız” açıklaması, öğrenciler arasında kafa karışıklığına sebep oldu.

Milli Gazete'den Hilal Kuz'un haberine göre, Bakan Selçuk, daha önce yaptığı bir konuşmada pedagojik formasyonun MEB’in ihtiyaçlarını karşılamadığını ve önümüzdeki yıl öğretmen atamalarında formasyonu baz almayacaklarını söylemişti. Bu söylemlere rağmen hâlâ resmi bir duyuru yapılmaması, parasını yatırıp formasyon kaydı yaptırmış veya yaptırmak üzere olan öğrencileri endişeye sevk etti. Eğitim fakülteleri dışındaki bölüm öğrencilerinin öğretmen olabilmek için üniversitelere para yatırarak aldıkları pedagojik formasyon belgesinin önümüzdeki yıldan itibaren baz alınmayacağı söylentileri endişeye sebep oldu. Bakanlık, şimdiye kadar pedagojik formasyon ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken, Bakan Selçuk’un açıklamaları ise kafaları iyiden iyiye karıştırdı. Uygulanacak yol haritasının belli olmaması, parasını yatırarak aktif olarak formasyon alan veya formasyona kayıt yaptıran öğrencileri mağdur duruma düşürdü.

ÜNİVERSİTELER ALIMA DEVAM EDİYOR

Eğitim fakültelerinden mezun olmayan öğrencilerin öğretmenlik yapıp yapamayacağı karmaşası sürerken, üniversiteler formasyon alımı yapmaya devam ediyor. Öğrenciler ise yapılacak bir düzenleme varsa bunun neden eğitim öğretim yılı başında değil de ortasında yapılarak milyonlarca insanı mağdur ettiğini soruyor.

12-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş