Arama sonuçları

CHP'li Öztrakç: Gençler hayallerini gerçekleştirmek için başka ülkelere gitmek istiyor

CHP'li Öztrakç: Gençler hayallerini gerçekleştirmek için başka ülkelere gitmek istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için başka ülkelere gitmek istediğini iddia etti.

Evlatlarına umut veremeyen bir ülkenin, geleceğine de umutla bakamayacağını belirten Öztrak, "taşı sıksa suyunu çıkaracak" 5,7 milyon gencin anne ve babasının eline baktığını dile getirdi.

Türkiye'nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı içinde, Kolombiya’dan sonra ev genci oranının en yüksek olduğu ülke konumunda bulunduğunu aktaran Öztrak, şöyle devam etti:

"Ama Erdoğan’ın Adalet Bakanı çıkıyor 'Hukuk fakültesi tabelası asılması binayı hukuk fakültesi yapmaz' diye, tabela fakültelerini millete şikayet ediyor. Siz kimi, kime şikayet ediyorsunuz Sayın Bakan? Bu ülkeyi yıllardır, sizi o makama atayan Erdoğan yönetiyor. İçinde bilim olmayan fakülte binaları, içinde adalet olmayan adalet sarayları sizlerin eseri. Üniversiteye gelen gençlerin, barınma ihtiyacını karşılamayan sizsiniz. Yurt, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Gençlerimiz için yeterli yurt açmayan sizsiniz. Gençlerimizin yurt ve barınma ihtiyacını, taşeronlara havale eden sizsiniz.

Vakıflara, cemaatlere, paralel yapılara bu işi siz ihale ettiniz. Hükümet olarak bunlara bir de maddi destek verdiniz. Bu yurtları da doğru dürüst denetlemediniz. Gençlerimizi korumasız bıraktınız.

Yandaşlarınıza avroyla dolarla milletin milyarlarını aktardınız. Milyonlarca gencimizi yurtsuz bıraktınız. Sonuç, onlarca ocağa ateş düştü. Milletin vicdanı sızladı, sizin ki sızlamadı. En son, 19 yaşında bir tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara, öğrenci evinde maruz kaldığı baskı nedeniyle, yaşama ümidini yitirdi, canına kıydı."

Enes Kara'ya Allah'tan rahmet dileyen Faiz Öztrak, bir sorunu çözmenin ön koşulunun ise önce sorunla yüzleşmek olduğuna değindi. 

Türkiye'de öğrencilerin yurt ve barınma sorunu olduğunu savunan Öztrak, iktidar olmaları durumunda en geç iki yıl içinde yurt sorununu çözeceklerini söyledi.

Öztrak, CHP'li belediyelerin ve milletvekillerinin öğrencilere destek olmaya devam edeceğini kaydetti.

14-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş